NA OBED stačí POLIEVKA: Zdravá, hustá a poriadne sýta!
27. 10. 2022, 6:39 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Reklama
Navarte v týždni výdatnú polievku s poctivým vývarom a môžete ju jesť aj tri dni!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!Borčš
Dobré rady:
- Kvalitný vývar je základ boršču. Vylepšite ho lyžicou paradajkového koncentrátu.
- Čerstvé paradajky môžete v recepte nahradiť kvalitným paradajkovým pretlakom.
- Zeleninu môžete do polievky nakrájať na kocky alebo ju nahrubo nastrúhať. Vtedy pridávajte cviklu až ku koncu varenia.
- Pred podávaním nechajte polievku aspoň pol hodiny odstáť pre lepšie prepojenie chutí. Najlepšie chutí na druhý deň.
- Dochutiť si ho môžete kyslou smotanou, ale zaobídete sa aj bez nej.
Cesnačka s vínom
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
FRANCÚZSKA CIBUĽAČKA
- 2 väčšie biele alebo červené cibule
- 30 g bylinkového masla
- pol stredne veľkého póru
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 2 stopky zeleru
- 150 ml suchého ružového alebo bieleho vína
- 800 ml zeleninového vývaru
- 1 bageta
- olivový olej ochutený bylinkami a cesnakom
- 3 - 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra";i:10;s:32:"koriandrová vňať na posypanie";i:11;s:46:"soľ, biele alebo červené kampotské korenie
POSTUP:
- Ošúpanú cibuľu pokrájajte na kolieska a opečte na masle. Pridajte na kolieska nakrájaný pór a na plátky nakrájaný cesnak. Keď sa rozvinie aromatická cesnaková vôňa, do hrnca vložte očistený stonkový zeler nakrájaný na kúsky. Ochuťte čerstvo pomletým korením.
- Po 5 minútach zalejte polovičným množstvom vína a horúcim vývarom. Varte 10 minút a potom pridajte zvyšné víno. Podľa chuti osoľte.
- Bagetu nakrájajte na plátky a opečte na rozohriatom oleji z oboch strán. Polievku rozdeľte do ohňuvzdorných keramických misiek a na vrch dajte po 2 plátky opečenej bagety. Posypte nastrúhaným syrom a misky uložte na plech. Na 10 minút zapečte v rúre.
Japonská polievka Ramen
Výdatná polievka s poctivým vývarom a kopu rezancov!
Krémová cesnačka v bosniaku
Pridajte do nej údenú parenicu!
Krémová polievka z červenej šošovice
Stačí len zopár ingrediencií a samozrejme dobrý vývar!
Zdroj: Shutterstock
Krémová šošovicová polievka
Kelová polievka
Uvarte ju s hovädzím mäsom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
kelova polievka s hovadzim masom
×
Zdroj: NMH

Video Player is loading.
Super bylinka PROTI COVIDU aj CHRÍPKE: Zatočí s otravným kašľom! TeaserZdroj: NMH
Karfiolová cesnačka
Prilejte do nej biele vínko.
Kapustnica
Nemusí byť len silvestrovská... Ponúkame vám rovno päť!
Prečítajte si tiež: