Reklama

NA OBED stačí POLIEVKA: Zdravá, hustá a poriadne sýta!

BORŠČ má množstvo podôb

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

Reklama

Navarte v týždni výdatnú polievku s poctivým vývarom a môžete ju jesť aj tri dni!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!

    Borčš

    Dobré rady:

    • Kvalitný vývar je základ boršču. Vylepšite ho lyžicou paradajkového koncentrátu.
    • Čerstvé paradajky môžete v recepte nahradiť kvalitným paradajkovým pretlakom.
    • Zeleninu môžete do polievky nakrájať na kocky alebo ju nahrubo nastrúhať. Vtedy pridávajte cviklu až ku koncu varenia.
    • Pred podávaním nechajte polievku aspoň pol hodiny odstáť pre lepšie prepojenie chutí. Najlepšie chutí na druhý deň.
    • Dochutiť si ho môžete kyslou smotanou, ale zaobídete sa aj bez nej.

    Cesnačka s vínom

    • 2 väčšie biele alebo červené cibule
    • 30 g bylinkového masla
    • pol stredne veľkého póru
    • 2 - 3 strúčiky cesnaku
    • 2 stopky zeleru
    • 150 ml suchého ružového alebo bieleho vína
    • 800 ml zeleninového vývaru
    • 1 bageta
    • olivový olej ochutený bylinkami a cesnakom
    • 3 - 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra";i:10;s:32:"koriandrová vňať na posypanie";i:11;s:46:"soľ, biele alebo červené kampotské korenie

    POSTUP:

    1. Ošúpanú cibuľu pokrájajte na kolieska a opečte na masle. Pridajte na kolieska nakrájaný pór a na plátky nakrájaný cesnak. Keď sa rozvinie aromatická cesnaková vôňa, do hrnca vložte očistený stonkový zeler nakrájaný na kúsky. Ochuťte čerstvo pomletým korením.
    2. Po 5 minútach zalejte polovičným množstvom vína a horúcim vývarom. Varte 10 minút a potom pridajte zvyšné víno. Podľa chuti osoľte. 
    3. Bagetu nakrájajte na plátky a opečte na rozohriatom oleji z oboch strán. Polievku rozdeľte do ohňuvzdorných keramických misiek a na vrch dajte po 2 plátky opečenej bagety. Posypte nastrúhaným syrom a misky uložte na plech. Na 10 minút zapečte v rúre.

    Japonská polievka  Ramen

    Výdatná polievka s poctivým vývarom a kopu rezancov!

    Krémová cesnačka v bosniaku

    Pridajte do nej údenú parenicu!

    Krémová polievka z červenej šošovice

    Stačí len zopár ingrediencií a samozrejme dobrý vývar!

    Zdroj: Shutterstock

    Krémová šošovicová polievka

    Kelová polievka

    Uvarte ju s hovädzím mäsom.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    kelova polievka s hovadzim masom

    ×
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super bylinka PROTI COVIDU aj CHRÍPKE: Zatočí s otravným kašľom! Teaser
      Zdroj: NMH

      Karfiolová cesnačka

      Prilejte do nej biele vínko.

      Kapustnica

      Nemusí byť len silvestrovská... Ponúkame vám rovno päť!

      Prečítajte si tiež: