Plánovanie je dôležité
Či už idete na veľký týždňový rodinný nákup, alebo chystáte oslavu, dôležité je, aby ste kúpili a uvarili len to, čo dokážete skonzumovať. Ako uvádza portál Zdravie.sk, ani hosťom nemusíte ponúknuť viac, ako dokážu zjesť. Uvedomte si, že návšteva nezje viac, ako počas bežnej večere či obeda. Nemusíte pripraviť násobok jedla, radšej si nachystajte ovocie alebo oriešky, ktorými zasýtite najväčších hladošov.
Jedzte udržateľnejšie suroviny
V dnešnej dobe sa mnoho ľudí prikláňa k rastlinnej strave. Dôvody sú rôzne - od obáv o životné prostredie až po riešenie zdravotných problémov alebo chudnutie. Štart k zmene stravovania vôbec nemusí byť zložitý - začať môžete flexitariánskou stravou, pri ktorej sú síce potraviny rastlinného pôvodu tie hlavné, ale do jedálnička sa občas zaraďuje aj mäso, hydina či ryby a vajcia. Je to skvelý spôsob, ako si zachovať zdravú, vyváženú stravu a zároveň pomôcť chrániť životné prostredie znížením spotreby energie a zdrojov používaných na výrobu červeného mäsa.