Na víkend sa žiada poriadna FAZUĽOVÁ POLIEVKA: Sýtu JÓKAI S KOLENOM zbožňujeme!
9. 9. 2022, 15:35 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Witteková
Na sychravý víkend ako stvorená! Fazuľová polievka s kolenom a klobásou vás tak zasýti, že druhý chod ani nebudete potrebovať!
- Dĺžka prípravy (min): 150
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g miešanej fazule
- 300 g údeného kolena
- 1 ks bobkový list
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks malý zeler
- 200 g klobásy
- 1 ks cibuľa
- 40 g hladkej múky
- 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:34:"1 lyžica mletej červenej papriky";i:11;s:21:"1 ks bravčová masť";i:12;s:39:"1 ks ocot a kyslá smotana na ochutenie";i:13;s:35:"1 ks petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Krok 1
Fazuľu namočte na noc do vody. Na druhý deň ju zlejte a dajte variť s kolenom a bobkovým listom do studenej vody.
Krok 2
Očistite zeleninu a nakrájajte na kolieska alebo malé kocky. Po 30 minútach ju aj s klobásou pridajte k fazuli.
Krok 3
Cibuľu ošúpte a nasekajte. Keď mäso a klobása zmäknú, vyberte ich. Z múky a z lyžice masti pripravte svetlú zápražku, pridajte nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Zápražkou zahustite polievku.
Krok 4
Mäso nakrájate alebo natrhajte a pridajte do polievky. Rovnako pridajte klobásu. Polievku dochuťte octom a smotanou. Pred podávaním ju môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.