Reklama

Na víkend sa žiada poriadna FAZUĽOVÁ POLIEVKA: Sýtu JÓKAI S KOLENOM zbožňujeme!

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Na sychravý víkend ako stvorená! Fazuľová polievka s kolenom a klobásou vás tak zasýti, že druhý chod ani nebudete potrebovať!

  • Dĺžka prípravy (min): 150
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g miešanej fazule
  • 300 g údeného kolena
  • 1 ks bobkový list
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržleny
  • 1 ks malý zeler
  • 200 g klobásy
  • 1 ks cibuľa
  • 40 g hladkej múky
  • 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:34:"1 lyžica mletej červenej papriky";i:11;s:21:"1 ks bravčová masť";i:12;s:39:"1 ks ocot a kyslá smotana na ochutenie";i:13;s:35:"1 ks petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Krok 1

Fazuľu namočte na noc do vody. Na druhý deň ju zlejte a dajte variť s kolenom a bobkovým listom do studenej vody.

Krok 2

Očistite zeleninu a nakrájajte na kolieska alebo malé kocky. Po 30 minútach ju aj s klobásou pridajte k fazuli.

Krok 3

Cibuľu ošúpte a nasekajte. Keď mäso a klobása zmäknú, vyberte ich. Z múky a z lyžice masti pripravte svetlú zápražku, pridajte nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Zápražkou zahustite polievku.

Krok 4

Mäso nakrájate alebo natrhajte a pridajte do polievky. Rovnako pridajte klobásu. Polievku dochuťte octom a smotanou. Pred podávaním ju môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.