Reklama

Večere od blogerky Veroniky na celý týždeň, pochutnajú si vegáni i mäsožravci

tekvicové gnocchi

Zdroj: Veronika Široká

Reklama

Blogerka Veronika Široká miluje cestovanie, fotografovanie, jogu, fitnes, ale aj jedlo. Rada sa s nami podelila o chutné a ľahké večere pre vegánov i tých, ktorí majú radi mäso. Pochutíte si celý týždeň.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sezóna ešte nekončí! Pripravte si BEDLE tak ako sú najlepšie! TEASER

    Viac skvelých Veronikiných receptov nájdete na jej Instagrame @theveelicious.

    UDON REZANCE S HOVÄDZÍM MÄSOM

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g mletého hovädzieho mäsa
    • pol červenej cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 100 g červenej papriky
    • 1 menšiu mrkvu
    • zázvor
    • hrsť húb šitake
    • 200 g udon rezancov
    • sezamové semienka
    • soľ, mleté čierne korenie ";i:10;s:14:"olivový olej ";i:11;s:14:"sezamový olej

    Na omáčku:

    • 50 ml sójovej omáčky
    • 50 ml worcesterskej omáčky •
    • 1 lyžicu dijonskej horčice
    • 1 lyžicu jemného kečupu
    • 1 lyžicu trstinového cukru

    POSTUP

    1. Na rozohriatej a olivovým olejom vymastenej panvici orestujte mleté hovädzie mäso. Osoľte a okoreňte. Opečené mäso vyberte a odložte. Udržujte v teple.
    2. Cibuľu očistite, nakrájajte najemno a cesnak prelisujte. Papriku nakrájajte na úzke pásiky a očistenú mrkvu nastrúhajte. Zeleninu dajte do hlbšej panvice a na olivovom oleji opečte do mäkka. Posype zázvorom, soľou a mletým čiernym korením. Na záver k zelenine pridajte na štvrtiny nakrájané huby šitake.
    3. Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte, pridajte ich k zelenine a pripravenému mäsu.
    4. Zmiešaním všetkých surovín pripravte omáčku a polejte ňou cestoviny. Udon rezance ešte nakoniec ochuťte sezamovým olejom a posypte sezamovými semiačkami

    Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Chutná zapečená biela fazuľa s pancettou a olivami TEASER

      MRKVOVÁ NÁTIERKA

      3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT

      Potrebujete:

      • 2 lyžice na sucho opražených tekvicových semiačok + na ozdobenie •
      • 1 a pol ošúpanej mrkvy
      • pol lyžice rastlinnej alternatívy masla
      • pol lyžičky korenia karí
      • 1 strúčik cesnaku
      • 1 téglik sójovej nátierky
      • petržlenovú vňať na ozdobu
      • soľ

      POSTUP

      1. Tekvicové semiačka osmažte na sucho na panvici. Odložte bokom. Mrkvu umyte, osušte a nastrúhajte. Opečte v panvici na rastlinnom masle.
      2. Vychladnutú mrkvu dajte do misky a pridajte k nej korenie karí, prelisovaný cesnak a sójovú nátierku. Všetko spolu dobre premiešajte.
      3. Natrite na chlebík a dozdobte tekvicovými semiačkami a čerstvou petržlenovou vňaťou

      Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      TEKVICOVÉ GNOCCHI

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT + ODSTÁTIE, VARENIE 5 MINÚT

      Potrebujete:

      • 2 veľké zemiaky
      • 1 stredne veľkú tekvicu hokaido
      • 120 g hladkej ryžovej múky
      • 50 g strúhaného vegánskeho parmezánu + na posypanie
      • štvrť lyžičky muškátového orieška
      • 6 plátkov rastlinného margarínu
      • 1 väčší strúčik cesnaku
      • 200 g tempehu (vegánska náhrada mäsa zo sójových bôbov)
      • šafran
      • petržlenovú vňať na posypanie ";i:10;s:5:"soľ

      POSTUP

      1. 1. V rúre na 180 °C upečte prekrojenú a očistenú tekvicu a v hrnci uvarte zemiaky. Dajte pozor, aby sa nerozvarili. Vidličkou popučte zemiaky na jemno a upečenú tekvicu rozmixujte na pyré.
      2. Na pomúčenej doske spracujte cesto: Uvarené zemiaky posypte preosiatou ryžovou múkou, pridajte tekvicové pyré, nastrúhaný vegánsky syr, nakoniec muškátový oriešok a lyžičku soli.
      3. Ruky si dobre posypte múkou a zamieste cesto do tvaru širokého valca. Zamiesené cesto nechajte prikryté kuchynskou utierkou asi 10 minúť odpočívať.
      4. Potom cesto nakrájajte na rovnaké pozdĺžne diely a v rukách vyformujte hrubšie valčeky. Nakrájajte ich na 3 cm dĺžku a vidličkou na nich vytvorte zárezy.
      5. Gnocchi vkladajte do vriacej osolenej vody a vyberte, keď vyplávajú na povrch.
      6. Na panvici roztopte rastlinný margarín a opečte na ňom na plátky nakrájaný cesnak a pridajte na kocky nakrájaný tempeh. Na záver posypte šafranom. Hotové gnocchi posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.

      Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      KRÉMOVÁ ŠAMPIŇÓNOVÁ POLIEVKA

      2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

      Potrebujete:

      • 1 cibuľu
      • 200 g šampiňónov
      • 2 lyžice ražnej múky
      • 750 ml slepačieho vývaru
      • 50 ml ryžového mlieka
      • 75 ml ryžovej smotany
      • muškátový oriešok
      • 50 ml bieleho vína
      • citrónovú šťavu
      • soľ, mleté biele korenie ";i:10;s:31:"arašidový alebo repkový olej

      Na dozdobenie:

      • pažítku
      • na plátky nakrájané šampiňóny
      • tvrdý vegánsky syr

      POSTUP

      1. Cibuľu nakrájajte na drobno a šampiňóny na plátky. Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom do sklovita cibuľu, pridajte huby a spolu krátko osmažte (asi 2 minúty).
      2. Osmažené šampiňóny poprášte ražnou múkou a ďalej opekajte. Opečené huby s cibuľou presypte do hrnca a zalejte horúcim slepačím vývarom.
      3. Pri miernej teplote povarte asi 8 minút a na záver pridajte mlieko, smotanu a muškátový oriešok. Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Nakoniec do polievky nalejte víno a podľa chuti pridajte citrónovú šťavu, soľ a korenie.
      4. Na tanieri polievku dozdobte najemno nasekanou pažítkou, na plátky nakrájanými šampiňónmi a posypte tvrdým vegánskym syrom.

      Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      PEČENÁ TEKVICA HOKAIDO S KURACÍM MÄSOM

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

      Potrebujete:

      • 1 stredne veľkú tekvicu hokaido
      • 1 stredne veľkú červenú papriku
      • 1 červenú cibuľu
      • 12 cherry paradajok
      • bylinky na posypanie
      • 2 kusy kuracích pŕs
      • tekvicové semienka
      • pažítku
      • soľ, mleté čierne korenie
      • tekvicový olej ";i:10;s:13:"olivový olej

      POSTUP

      1. 1. Tekvicu so šupkou nakrájajte na mesiačiky. Rúru predhrejte na 180 °C (program dolný a horný ohrev) a plech vysteľte papierom na pečenie. Tekvicu poukladajte na plech, osoľte, okoreňte a pofŕkajte lyžicou tekvicového oleja. Pečte 20 minút.
      2. Pridajte na prúžky nakrájanú červenú papriku, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a celé cherry paradajky. Dochuťte soľou, štipkou čierneho korenia a bylinkami podľa chuti. Pečte ešte asi 20 minút.
      3. Medzitým v panvici na olivovom oleji opečte osolené a okorenené kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky.
      4. Pečenú zeleninu a kuracie mäso na tanieri posypte tekvicovými semienkami, nadrobno nakrájanou pažítkou a pofŕkajte tekvicovým olejom.

      Čítajte viac z Dobrého jedla: