objednať časopis
všetky kategórie

Blogerka Veronika Široká miluje cestovanie, fotografovanie, jogu, fitnes, ale aj jedlo. Rada sa s nami podelila o chutné a ľahké večere pre vegánov i tých, ktorí majú radi mäso. Pochutíte si celý týždeň.

Viac skvelých Veronikiných receptov nájdete na jej Instagrame @theveelicious.

UDON REZANCE S HOVÄDZÍM MÄSOM

rezance udon, hovädzie mäso
Zdroj: Veronika Široká

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • pol červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g červenej papriky
  • 1 menšiu mrkvu
  • zázvor
  • hrsť húb šitake
  • 200 g udon rezancov
  • sezamové semienka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • sezamový olej

Na omáčku:

  • 50 ml sójovej omáčky
  • 50 ml worcesterskej omáčky •
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • 1 lyžicu jemného kečupu
  • 1 lyžicu trstinového cukru
Čítajte viac
Urobte si KAČACIE HODY doma: Takéto KAČACIE STEHNÁ vám nespravia ani v Grobe!

POSTUP

  1. Na rozohriatej a olivovým olejom vymastenej panvici orestujte mleté hovädzie mäso. Osoľte a okoreňte. Opečené mäso vyberte a odložte. Udržujte v teple.
  2. Cibuľu očistite, nakrájajte najemno a cesnak prelisujte. Papriku nakrájajte na úzke pásiky a očistenú mrkvu nastrúhajte. Zeleninu dajte do hlbšej panvice a na olivovom oleji opečte do mäkka. Posype zázvorom, soľou a mletým čiernym korením. Na záver k zelenine pridajte na štvrtiny nakrájané huby šitake.
  3. Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte, pridajte ich k zelenine a pripravenému mäsu.
  4. Zmiešaním všetkých surovín pripravte omáčku a polejte ňou cestoviny. Udon rezance ešte nakoniec ochuťte sezamovým olejom a posypte sezamovými semiačkami

Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>