Viac skvelých Veronikiných receptov nájdete na jej Instagrame @theveelicious.
UDON REZANCE S HOVÄDZÍM MÄSOM
Zdroj: Veronika Široká
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- pol červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g červenej papriky
- 1 menšiu mrkvu
- zázvor
- hrsť húb šitake
- 200 g udon rezancov
- sezamové semienka
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- sezamový olej
Na omáčku:
- 50 ml sójovej omáčky
- 50 ml worcesterskej omáčky •
- 1 lyžicu dijonskej horčice
- 1 lyžicu jemného kečupu
- 1 lyžicu trstinového cukru
POSTUP
- Na rozohriatej a olivovým olejom vymastenej panvici orestujte mleté hovädzie mäso. Osoľte a okoreňte. Opečené mäso vyberte a odložte. Udržujte v teple.
- Cibuľu očistite, nakrájajte najemno a cesnak prelisujte. Papriku nakrájajte na úzke pásiky a očistenú mrkvu nastrúhajte. Zeleninu dajte do hlbšej panvice a na olivovom oleji opečte do mäkka. Posype zázvorom, soľou a mletým čiernym korením. Na záver k zelenine pridajte na štvrtiny nakrájané huby šitake.
- Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte, pridajte ich k zelenine a pripravenému mäsu.
- Zmiešaním všetkých surovín pripravte omáčku a polejte ňou cestoviny. Udon rezance ešte nakoniec ochuťte sezamovým olejom a posypte sezamovými semiačkami
Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>