objednať časopis
všetky kategórie
Oškvarkový závin

Dobré jedlo/Dušan Křístek

Babička varila špecialitky: Polievku s pivom, závin so škvarkami a PREKLADANCE k tomu

Niektoré vône a chute vás vrátia o desaťročia dozadu. Vráti sa čas a jedlá, ktoré varila a piekla babička.

PIVOVÁ POLIEVKA

Pivová polievka
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g bieleho jogurtu
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 200 ml piva
  • 3 žĺtky
  • 300 ml vývaru
  • 150 g cibule
  • 50 g masla
  • 80 g mrkvy
  • 50 g sterilizovaného hrášku
  • 50 g póru
  • tvrdý syr
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, prilejete svetlé pivo a vývar. Pridajte strúhanú mrkvu a na kolieska nakrájaný pór. Povarte 10 minút a pridajte hrášok.
  2. Pripravte zátrepku – žĺtky vyšľahajte s jogurtom a so smotanou na  šľahanie. Primiešajte k polievke a poriadne zamiešajte. Osoľte, okoreňte, nechajte prejsť varom a odstavte. Podávajte s nahrubo nastrúhaným syrom.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>