Vymeňte dnes slepačiu za KELOVÚ polievku s hovädzím mäsom
26. 7. 2021, 8:26 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Lacné tekuté vitamíny.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ks ½ hlávky kelu
- 6-8 ks ružičkového kelu
- 2 ks mrkvy
- 1 ks celú rascu
- 1 ks soľ
- 1 ks mäsový vývar
- 2-3 lyžice quinoy
- 1 ks väčší zemiak
- 2 ks stonky zeleru
- 4 ks plátky hovädzej sviečkovej";i:10;s:14:"1 ks estragón
Postup
Krok 1
Kel rozoberte na listy, opláchnite vodou a pokrájajte. Ružičkový kel umyte a rozkrojte na polovice. Očistenú mrkvu pokrájajte spolu so zemiakom a zelerom.
Krok 2
Plátky mäsa nakrájané na tenšie rezance dajte do hrnca s mäsovým vývarom a na slabom plameni varte asi 15 minút.
Krok 3
Pridajte pokrájaný kel, ružičky kelu, mrkvu, zeler, zemiak, posypte celou rascou a spolu varte asi 20 minút. Prisypte prepláchnutú quinou , premiešajte a dovarte do mäkka. Dosoľte a posypte estragonom.