Reklama

Vymeňte dnes slepačiu za KELOVÚ polievku s hovädzím mäsom

kelova polievka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lacné tekuté vitamíny.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 ks ½ hlávky kelu
  • 6-8 ks ružičkového kelu
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks celú rascu
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mäsový vývar
  • 2-3 lyžice quinoy
  • 1 ks väčší zemiak
  • 2 ks stonky zeleru
  • 4 ks plátky hovädzej sviečkovej";i:10;s:14:"1 ks estragón

Postup

Krok 1

Kel rozoberte na listy, opláchnite vodou a pokrájajte. Ružičkový kel umyte a rozkrojte na polovice. Očistenú mrkvu pokrájajte spolu so zemiakom a zelerom.

Krok 2

Plátky mäsa nakrájané na tenšie rezance dajte do hrnca s mäsovým vývarom a na slabom plameni varte asi 15 minút.

Krok 3

Pridajte pokrájaný kel, ružičky kelu, mrkvu, zeler, zemiak, posypte celou rascou a spolu varte asi 20 minút. Prisypte prepláchnutú quinou , premiešajte a dovarte do mäkka. Dosoľte a posypte estragonom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!