Zabudnite na koláče z cukrárne: Efektný JABLKOVÝ ZÁVIN máte hotový za chvíľku!
Závin z lístkového cesta podľa našej cukrárky Veroniky Kollárovej budete mať bleskovo. Ak chcete, môžete sa s ním trošku pohrať a vytvoriť krásne mriežkovanie. Deti budú nadšené!
Bočné tretiny pomocou radielka alebo nožíka rozkrájajte na prúžky, hrubé približne 1 cm.
Zdroj: Laura Witteková
Lístkové cesto rozvaľkajte alebo použite už rozvaľkané. Nožom na ňom pozdĺžne naznačte tri tretiny a do strednej poukladajte jabĺčka. Bočné tretiny pomocou radielka alebo nožíka rozkrájajte na prúžky, hrubé približne 1 cm. Potom ich striedavo ukladajte jeden cez druhý, aby vytvorili pekný vrkoč.
Prúžky striedavo ukladajte jeden cez druhý, aby vytvorili pekný vrkoč.
Zdroj: Laura Witteková
Závin potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte zvyšným cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 20-25 minút, aby vrch závinu získal krásne zlatistú farbu. Nechajte vychladnúť a môžete podávať napríklad aj so šľahačkou. Dobrú chuť!