Reklama

NA OBED stačí POLIEVKA: Zdravá, hustá a poriadne sýta!

BORŠČ má množstvo podôb

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

Reklama

Navarte v týždni výdatnú polievku s poctivým vývarom a môžete ju jesť aj tri dni!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!

    Borčš

    Dobré rady:

    • Kvalitný vývar je základ boršču. Vylepšite ho lyžicou paradajkového koncentrátu.
    • Čerstvé paradajky môžete v recepte nahradiť kvalitným paradajkovým pretlakom.
    • Zeleninu môžete do polievky nakrájať na kocky alebo ju nahrubo nastrúhať. Vtedy pridávajte cviklu až ku koncu varenia.
    • Pred podávaním nechajte polievku aspoň pol hodiny odstáť pre lepšie prepojenie chutí. Najlepšie chutí na druhý deň.
    • Dochutiť si ho môžete kyslou smotanou, ale zaobídete sa aj bez nej.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

      Cesnačka s vínom

      • 2 väčšie biele alebo červené cibule
      • 30 g bylinkového masla
      • pol stredne veľkého póru
      • 2 - 3 strúčiky cesnaku
      • 2 stopky zeleru
      • 150 ml suchého ružového alebo bieleho vína
      • 800 ml zeleninového vývaru
      • 1 bageta
      • olivový olej ochutený bylinkami a cesnakom
      • 3 - 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra";i:10;s:32:"koriandrová vňať na posypanie";i:11;s:46:"soľ, biele alebo červené kampotské korenie

      POSTUP:

      1. Ošúpanú cibuľu pokrájajte na kolieska a opečte na masle. Pridajte na kolieska nakrájaný pór a na plátky nakrájaný cesnak. Keď sa rozvinie aromatická cesnaková vôňa, do hrnca vložte očistený stonkový zeler nakrájaný na kúsky. Ochuťte čerstvo pomletým korením.
      2. Po 5 minútach zalejte polovičným množstvom vína a horúcim vývarom. Varte 10 minút a potom pridajte zvyšné víno. Podľa chuti osoľte. 
      3. Bagetu nakrájajte na plátky a opečte na rozohriatom oleji z oboch strán. Polievku rozdeľte do ohňuvzdorných keramických misiek a na vrch dajte po 2 plátky opečenej bagety. Posypte nastrúhaným syrom a misky uložte na plech. Na 10 minút zapečte v rúre.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Francúzsky mrkvový šalát - chutný a chrumkavý TEASER

        Japonská polievka  Ramen

        Výdatná polievka s poctivým vývarom a kopu rezancov!

        Krémová cesnačka v bosniaku

        Pridajte do nej údenú parenicu!

        Krémová polievka z červenej šošovice

        Stačí len zopár ingrediencií a samozrejme dobrý vývar!

        Zdroj: Shutterstock

        Krémová šošovicová polievka

        Kelová polievka

        Uvarte ju s hovädzím mäsom.

        Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

        kelova polievka s hovadzim masom

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Super bylinka PROTI COVIDU aj CHRÍPKE: Zatočí s otravným kašľom! Teaser
          Zdroj: NMH

          Karfiolová cesnačka

          Prilejte do nej biele vínko.

          Kapustnica

          Nemusí byť len silvestrovská... Ponúkame vám rovno päť!

          Prečítajte si tiež: