Reklama

Vylepšená PARADAJKOVÁ POLIEVKA: Šéfkuchár Tomáš vám ukáže svoju fintu!

Najlepšia paradajková polievka, akú sme kedy jedli!

Zdroj: Martin Mikláš

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ľúbite paradajkovú polievku? Tak potom neváhajte ani sekundu! Recept na túto parádnu polievku máme od šéfkuchára Tomáša Siku z reštaurácie Con Forchetta. Musíte si ju uvariť, stojí v nej lyžica.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! Teaser
    Zdroj: NMH

    „Mozzarellky v peste sú skvelá vychytávka do tejto polievky. A keď ich do nej neminiete všetky, v chladničke vám v uzavretom pohári vydržia tri dni. Výborne ochutia cestoviny, šaláty alebo ciabatty,“ radí šéfkuchár Tomáš.

    Paradajková polievka s mozzarellkami v peste

    Zdroj: Dobré jedlo/Martin Mikláš

    Kvalitným oliváčom v polievke nešetrite.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1,2 kg drvených paradajok
    • 1 menšia žltá cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 stonky zeleru
    • pol drievka škorice
    • 2 bobkové listy
    • čerstvá bazalka
    • minimozzarellky
    • obľúbené pesto (bazalkové)
    • parmezán";i:10;s:60:"soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, kryštálový cukor";i:11;s:31:"olivový olej (extra panenský)

    Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez chémie a GENIÁLNY! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1.  Na troche oleja orestujte cibuľku a cesnak nakrájaný nadrobno. Pridajte nakrájaný zeler, škoricu, bobkové listy a stonky z bazalky. Dobre orestujte, osoľte, okoreňte a zalejte paradajkami. Nechajte odpariť asi 200 ml tekutiny a varte 25-30 minút, kým zeler úplne nezmäkne.
      2. Mozzarellky dobre obaľte v bazalkovom peste a nechajte odpočívať – ideálne aj 2 hodiny.
      3. Z polievky vyberte bobkové listy a škoricu, dochuťte ju cukrom, soľou a korením podľa potreby.
      4. Nakoniec do nej vmiešajte za lyžicu olivového oleja, kôpku nastrúhaného parmezánu a nasekanú bazalku. Podávajte s mozzarellkami v peste. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.