Vylepšená PARADAJKOVÁ POLIEVKA: Šéfkuchár Tomáš vám ukáže svoju fintu!
10. 8. 2022, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Martin Mikláš
Reklama
Ľúbite paradajkovú polievku? Tak potom neváhajte ani sekundu! Recept na túto parádnu polievku máme od šéfkuchára Tomáša Siku z reštaurácie Con Forchetta. Musíte si ju uvariť, stojí v nej lyžica.
Zdroj: Martin Mikláš
Zdroj: Martin Mikláš
Zdroj: Martin Mikláš
Galéria k článku
22 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! TeaserZdroj: NMH
„Mozzarellky v peste sú skvelá vychytávka do tejto polievky. A keď ich do nej neminiete všetky, v chladničke vám v uzavretom pohári vydržia tri dni. Výborne ochutia cestoviny, šaláty alebo ciabatty,“ radí šéfkuchár Tomáš.
Paradajková polievka s mozzarellkami v peste
Zdroj: Dobré jedlo/Martin Mikláš
Kvalitným oliváčom v polievke nešetrite.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1,2 kg drvených paradajok
- 1 menšia žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stonky zeleru
- pol drievka škorice
- 2 bobkové listy
- čerstvá bazalka
- minimozzarellky
- obľúbené pesto (bazalkové)
- parmezán";i:10;s:60:"soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, kryštálový cukor";i:11;s:31:"olivový olej (extra panenský)
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez chémie a GENIÁLNY! TeaserZdroj: NMH
POSTUP:
- Na troche oleja orestujte cibuľku a cesnak nakrájaný nadrobno. Pridajte nakrájaný zeler, škoricu, bobkové listy a stonky z bazalky. Dobre orestujte, osoľte, okoreňte a zalejte paradajkami. Nechajte odpariť asi 200 ml tekutiny a varte 25-30 minút, kým zeler úplne nezmäkne.
- Mozzarellky dobre obaľte v bazalkovom peste a nechajte odpočívať – ideálne aj 2 hodiny.
- Z polievky vyberte bobkové listy a škoricu, dochuťte ju cukrom, soľou a korením podľa potreby.
- Nakoniec do nej vmiešajte za lyžicu olivového oleja, kôpku nastrúhaného parmezánu a nasekanú bazalku. Podávajte s mozzarellkami v peste. Dobrú chuť!