Hokkaido sezóna začína: Krémová POLIEVKA z obľúbenej tekvice
Tiež máte tak radi sezónu tekvice hokkaido? Vychutnajte si ju s našim receptom na krémovú polievku.
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kstekvicu hokkaido ( 800 g)
- 100 mlolivového oleja
- 1 lyžicatmavého balzamového octu
- 100 gcibule
- 200 gzemiakov
- 500 mlvody
- 200 mlsmotany na šľahanie
- 1 štipkamletého muškátového orieška
- 1 štipkahrubozrnnej soli
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 kstekvicový olej na poliatie
Na ozdobenie:
- 1 kstekvicové semiačka žerucha
Postup
krok
Tekvicu prekrojte na polovicu, ošúpte a vyberte jadierka. Dužinu pokrájajte na kocky veľké asi 2 x 2 cm, premiešajte s polovičným množstvom olivového oleja a lyžičkou balzamového octu. Osoľte a preložte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 15 minút.
krok
Na zvyšnom olivovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, primiešame očistené, na kocky nakrájané zemiaky a duste asi 10 minút.
krok
Pridajte upečenú tekvicu, zalejte horúcou vodou a varte, pokiaľ nie sú zemiaky celkom mäkké. Vlejte smotanu a rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Pred podávaním polievku polejte tekvicovým olejom, posypte tekvicovými semiačkami a žeruchou. Podávajte so slanými paličkami z lístkového cesta.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
