Reklama

Hokkaido sezóna začína: Krémová POLIEVKA z obľúbenej tekvice

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Tiež máte tak radi sezónu tekvice hokkaido? Vychutnajte si ju s našim receptom na krémovú polievku.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks tekvicu hokkaido ( 800 g)
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 lyžica tmavého balzamového octu
  • 100 g cibule
  • 200 g zemiakov
  • 500 ml vody
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 štipka mletého muškátového orieška
  • 1 štipka hrubozrnnej soli
  • 1 ks mleté čierne korenie";i:10;s:32:"1 ks tekvicový olej na poliatie

Na ozdobenie:

  • 1 ks tekvicové semiačka žerucha

Postup

Krok 1

Tekvicu prekrojte na polovicu, ošúpte a vyberte jadierka. Dužinu pokrájajte na kocky veľké asi 2 x 2 cm, premiešajte s polovičným množstvom olivového oleja a lyžičkou balzamového octu. Osoľte a preložte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 15 minút.

Krok 2

Na zvyšnom olivovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, primiešame očistené, na kocky nakrájané zemiaky a duste asi 10 minút.

Krok 3

Pridajte upečenú tekvicu, zalejte horúcou vodou a varte, pokiaľ nie sú zemiaky celkom mäkké. Vlejte smotanu a rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Pred podávaním polievku polejte tekvicovým olejom, posypte tekvicovými semiačkami a žeruchou. Podávajte so slanými paličkami z lístkového cesta.