Tekvicové inšpirácie nájdete aj vo FOTOGALÉRII!

Tekvica so zeleninou

Potrebujete:

  • 1 väčšia tekvica hokkaido
  •  1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 100 g cherry paradajok
  • soľ, mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 30 g údeného syra

POSTUP:

  1. Očistenú tekvicu rozpoľte, jadierka vyberte a potom ešte raz prekrojte. Uložte ich na olejom potretý plech, posoľte, vložte do vyhriatej rúry na 200 °C a dajte piecť.
  2. Medzitým cuketu aj so šupkou umyte, osušte a spolu s baklažánom nakrájajte na väčšie kocky.
  3. Nadrobno pokrájanú cibuľu speňte v hrnci na oleji. Pridajte nakrájanú zeleninu, plátky cesnaku,  posoľte, okoreňte, ochuťte sušeným majoránom a krátko poduste. 
  4. Odstavte, pridajte paradajky, prisypte nastrúhaný syr a premiešajte. Predpečené tekvice vyberte z rúry, naplňte plnkou , vložte späť do rúry a dopečte.