Reklama

Rýchly DEZERT na sobotu? Mrkvovo-hrozienkové SUŠIENKY s lahodným krémom sú to pravé!

Mrkvovo-hrozienkové sušienky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Šťavnaté sušienky plné sladkej mrkvičky a hrozienok sú na víkendovú pohodičku ako stvorené! Vychutnajte si ich s dobrým čajom alebo kávičkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Makové nebíčko: Tieto DEZERTY S MAKOM budete zbožňovať!

    PLNENÉ MRKVOVO-HROZIENKOVÉ SUŠIENKY

    Zdroj: Laura Witteková

    Mrkvovo-hrozienkové sušienky

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na sušienky:

    • 115 g masla
    • 100 g trstinového cukru
    • 50 g bieleho cukru
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 1 vajce veľkosti L
    • 130 g ovsených vločiek
    • 150 g hladkej múky
    • 1 lyžička mletej škorice
    • pol lyžičky sódy bikarbóny
    • štipka soli";i:10;s:40:"štipka mletého muškátového orieška";i:11;s:11:"120 g mrkvy";i:12;s:25:"40 g sušených hrozienok

    Na krém:

    • 225 g cream cheese alebo syra Philadelphia
    • 80 ml šľahačkovej smotany
    • 1 lyžica javorového sirupu
    • 3-4 lyžice práškového cukru 
    • 1/3 lyžičky mletej vanilky

    POSTUP:

    1. Rúru vyhrejte na 170 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
    2. V mise vyšľahajte maslo izbovej teploty s bielym a trstinovým cukrom na svetlú penu. Pridajte vanilku, vajce a opäť dobre prešľahajte. Vsypte vločky, múku, škoricu, sódu, soľ, muškátový oriešok a dobre premiešajte, aby sa suroviny prepojili, ale, pozor, neprešľahajte ich. Nakoniec zamiešajte jemne nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Ak je cesto príliš tuhé, pokojne prilejte lyžicu mlieka.
    3. Pomocou lyžice urobte na plech kopčeky a dajte ich piecť na 10-15 minút do zlatista. Vyberte z rúry a nechajte celkom vychladnúť.
    4. Na krém dajte do misy všetky suroviny. Šľahajte, kým nie je krém nadýchaný. Preložte ho do cukrárskeho vrecka a naplňte sušienky. Skladujte ich v chlade.

    Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.