Rýchly DEZERT na sobotu? Mrkvovo-hrozienkové SUŠIENKY s lahodným krémom sú to pravé!
28. 1. 2023, 15:48 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Šťavnaté sušienky plné sladkej mrkvičky a hrozienok sú na víkendovú pohodičku ako stvorené! Vychutnajte si ich s dobrým čajom alebo kávičkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
32 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Makové nebíčko: Tieto DEZERTY S MAKOM budete zbožňovať!PLNENÉ MRKVOVO-HROZIENKOVÉ SUŠIENKY
Zdroj: Laura Witteková
Mrkvovo-hrozienkové sušienky
15 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na sušienky:
- 115 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 50 g bieleho cukru
- pol lyžičky mletej vanilky
- 1 vajce veľkosti L
- 130 g ovsených vločiek
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička mletej škorice
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli";i:10;s:40:"štipka mletého muškátového orieška";i:11;s:11:"120 g mrkvy";i:12;s:25:"40 g sušených hrozienok
Na krém:
- 225 g cream cheese alebo syra Philadelphia
- 80 ml šľahačkovej smotany
- 1 lyžica javorového sirupu
- 3-4 lyžice práškového cukru
- 1/3 lyžičky mletej vanilky
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 170 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- V mise vyšľahajte maslo izbovej teploty s bielym a trstinovým cukrom na svetlú penu. Pridajte vanilku, vajce a opäť dobre prešľahajte. Vsypte vločky, múku, škoricu, sódu, soľ, muškátový oriešok a dobre premiešajte, aby sa suroviny prepojili, ale, pozor, neprešľahajte ich. Nakoniec zamiešajte jemne nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Ak je cesto príliš tuhé, pokojne prilejte lyžicu mlieka.
- Pomocou lyžice urobte na plech kopčeky a dajte ich piecť na 10-15 minút do zlatista. Vyberte z rúry a nechajte celkom vychladnúť.
- Na krém dajte do misy všetky suroviny. Šľahajte, kým nie je krém nadýchaný. Preložte ho do cukrárskeho vrecka a naplňte sušienky. Skladujte ich v chlade.
Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla: