Reklama

Víkendové raňajky ako sa patrí: Za LIEVANCE s čučoriedkami dostanete sladkú pusu!

Lievance s čučoriedkami.

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Odštartujte víkend čo najlepšie! Náš recept na lahodné lievance s čučoriedkami vám s tým spoľahlivo pomôže!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1 ks vajce
  • 300 ml mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 150 g čučoriedok
  • 1 ks olej na opekanie

Na omáčku:

  • 6 lyžíc svetlého medu
  • 3 lyžice umu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Krok 1

V mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajcom. Metličkou prešľaháme husté cesto, do ktorého zapracujeme rozpustené maslo.

Krok 2

Opatrne primiešame polovicu čučoriedok. Na panvici rozpálime pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou nalejeme trochu cesta a krúživým pohybom vytvoríme placku s priemerom asi osem centimetrov.

Krok 3

Opekáme tri minúty, otočíme a dopekáme dve-tri minúty. Po upečení necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od prebytočného tuku. V miske prešľaháme med s umom a citrónovou šťavou. Lievance podávame obložené zvyšnými čučoriedkami a preliate medovou omáčkou.