Víkendové raňajky ako sa patrí: Za LIEVANCE s čučoriedkami dostanete sladkú pusu!
21. 1. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Dušan Křístek
Odštartujte víkend čo najlepšie! Náš recept na lahodné lievance s čučoriedkami vám s tým spoľahlivo pomôže!
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžice prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 1 ks vajce
- 300 ml mlieka
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 150 g čučoriedok
- 1 ks olej na opekanie
Na omáčku:
- 6 lyžíc svetlého medu
- 3 lyžice umu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup
Krok 1
V mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajcom. Metličkou prešľaháme husté cesto, do ktorého zapracujeme rozpustené maslo.
Krok 2
Opatrne primiešame polovicu čučoriedok. Na panvici rozpálime pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou nalejeme trochu cesta a krúživým pohybom vytvoríme placku s priemerom asi osem centimetrov.
Krok 3
Opekáme tri minúty, otočíme a dopekáme dve-tri minúty. Po upečení necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od prebytočného tuku. V miske prešľaháme med s umom a citrónovou šťavou. Lievance podávame obložené zvyšnými čučoriedkami a preliate medovou omáčkou.