CÍCEROVÉ GUĽKY SO ŠALÁTOM
Cícerové guľky so šalátom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 1 hrnček uvareného cícera (sterilizovaného)
- 1 menšia fialová cibuľa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička drvenej rasce
- strúhanka podľa potreby
- hladká múka na obaľovanie
- soľ, mleté farebné korenie
- olej
NA ŠALÁT:
- za dve hrste rukoly
- pol žltej papriky
- pol červenej papriky
- zväzok reďkoviek
- olivový olej
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- čierne korenie
NA DIP:
- 100 ml kyslej smotany
- 1 zarovnaná lyžička plnotučnej horčice
- 1 lyžica nasekanej pažítky
- soľ, mleté biele korenie
POSTUP:
- Vopred namočený cícer uvarte do mäkka. Sterilizovaný zlejte. Dohladka ho rozmixujte a preložte do hlbšej misy. Pridajte očistenú a cibuľu nakrájanú najemno, očistený a prelisovaný cesnak a vajce. Ochuťte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, rascou a podľa potreby zahustite strúhankou. Zmes premiešajte a nechajte chvíľu postáť.
- Z pripravenej cícerovej zmesi tvarujte malé guľky, obaľte ich v hladkej múke, oklepte a vložte do horúceho oleja. Opečte rovnomerne zo všetkých strán. Po upečení guľky preložte na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
- Rukolu opláchnite na sitku a nechajte osušiť. Nakrájajte farebné papriky a reďkovky. V mise premiešajte rukolu so zeleninou, pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou a ochuťte čerstvo pomletým korením. Cícerové guľky servírujte na čerstvom zeleninovom šaláte s dipom vymiešaným z kyslej smotany, horčice, nasekanej pažítky a ochuteným soľou a korením.
Viac cícerových receptov nájdete na ďalšej strane >>>