objednať časopis
všetky kategórie

Zdravý cícer je bohatý na bielkoviny a pritom nezaťaží. Zostavili sme z neho celé menu a môžete sa spoľahnúť, že vám bude chutiť z neho aj polievka, hlavný chod, nátierka i dezert!

CÍCEROVÉ GUĽKY SO ŠALÁTOM

Cícerové guľky so šalátom.
Cícerové guľky so šalátom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 hrnček uvareného cícera (sterilizovaného)
  • 1 menšia fialová cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • strúhanka podľa potreby
  • hladká múka na obaľovanie
  • soľ, mleté farebné korenie
  • olej

NA ŠALÁT:

  • za dve hrste rukoly
  • pol žltej papriky
  • pol červenej papriky
  • zväzok reďkoviek
  • olivový olej
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • čierne korenie

NA DIP:

  • 100 ml kyslej smotany
  • 1 zarovnaná lyžička plnotučnej horčice
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • soľ, mleté biele korenie
Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou a s hruškami a medovou ricottou.
Čítajte viac
Studená večera alebo pochúťka pre návštevu? Luxusné OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY budú mať vždy úspech!

POSTUP:

  1. Vopred namočený cícer uvarte do mäkka. Sterilizovaný zlejte. Dohladka ho rozmixujte a preložte do hlbšej misy. Pridajte očistenú a cibuľu nakrájanú najemno, očistený a prelisovaný cesnak a vajce. Ochuťte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, rascou a podľa potreby zahustite strúhankou. Zmes premiešajte a nechajte chvíľu postáť.
  2. Z pripravenej cícerovej zmesi tvarujte malé guľky, obaľte ich v hladkej múke, oklepte a vložte do horúceho oleja. Opečte rovnomerne zo všetkých strán. Po upečení guľky preložte na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
  3. Rukolu opláchnite na sitku a nechajte osušiť. Nakrájajte farebné papriky a reďkovky. V mise premiešajte rukolu so zeleninou, pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou a ochuťte čerstvo pomletým korením. Cícerové guľky servírujte na čerstvom zeleninovom šaláte s dipom vymiešaným z kyslej smotany, horčice, nasekanej pažítky a ochuteným soľou a korením.

Viac cícerových receptov nájdete na ďalšej strane >>>