objednať časopis
všetky kategórie

Majsterkou pekárkou druhej série šou Pečie celé Slovensko sa stala sympatická Lucka. Vyskúšajte jej neodolateľný tiramisu dezert a inšpirujte sa aj ďalšími finalistami.

Miniroládky

MINIROLÁDKY
MINIROLÁDKY
Zdroj: MILAN_KRUPCIK

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 7-8 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

Na piškótu:

  • 2 žĺtky
  • 3 vajcia
  • 2 bielky
  • 110 g práškového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • kakao na posypanie

Kávový sirup:

  • 150 g kávy espreso
  • 40 g krupicového cukru

Na kávové mascarpone:

  • pol plátku želatíny
  • 200 g šľahačkovej smotany 33-percentnej
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 100 g mascarpone

Mascarponový krém:

  • 1 lyžica želatíny
  • 3 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml mandľového likéru amaretto

Na orieškovú lávu:

  • 70 g orieškového praliné
  • 50 g šľahačkovej smotany
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 lyžička mletej kávy
  • opražené oriešky na ozdobu
Lucia
Gyenesová
Lucia Gyenesová
Zdroj: MILAN_KRUPCIK

POSTUP:

  1. Do misy dajte 2 žĺtky, 3 celé vajcia, 80 g cukru a vyšľahajte na penu. Bielky so zvyšnými 30 g cukru vyšľahajte na sneh a zapracujte do žĺtkovej peny. Metličkou ručne primiešajte múku. Zmes rozotrite na papier na pečenie, posypte kakaom a pečte na  180 °C približne 7-8 minút.
  2. Na sirup zmiešajte kávu a cukor, priveďte do varu na pár sekúnd a nechajte vychladnúť.
  3. Želatínu dajte napučať do studenej vody, 100 g smotany s cukrom a kávou zohrejte, ale len do rozpustenia cukru. Pridajte želatínu a rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte mascarpone a prešľahajte. Pomaly pridávajte zvyšných 100 g smotany a jemne premixujte. Nechajte v chladničke zakryté najlepšie 4-6 hodín odpočívať a potom vyšľahajte.
  4. Na krém dajte napučať želatínu do vody. Žĺtky zmiešajte s cukrom nad parou. Pridajte želatínu, odstavte z pary a mixujte až do vychladnutia. Následne pridajte mascarpone a amaretto.
  5. Upečený korpus z opačnej strany (nie kakaovej) potrite kakaovým sirupom, na to rozotrite mascarponový krém a dajte do chladničky na 20 minút. Prekrojte na štvorcentimetrové pásy, zviňte do rolád a opäť dajte schladiť.
  6. Na rolády nanášajte pusinky z kávového mascarpone. Lyžičkou urobte do pusinky jamku, nalejte orieškovú lávu, ktorú pripravíte rozmixovaním všetkých surovín. Ozdobte opraženými orieškami.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie