Reklama

Urobte z KRUPICOVEJ KAŠE gurmánsky zážitok: Pomaranč jej dodá šmrc!

Pomarančovo-krupicová kaša.

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama

Milujete krupicovú kašu? S trochou pomaranča vám bude chutiť ešte viac.

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks bio pomaranč
  • 550 ml mlieka
  • 1 štipka soli
  • 3 lyžice cukru
  • 1 ks dužinu z 1 vanilkového struku
  • 75 g detskej krupice
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 ks čerstvú medovku na ozdobu

Postup

Krok 1

Pomaranč umyte pod tečúcou vodou a osušte. Nastrúhajte kôru, potom ho rozpoľte a vytlačte šťavu. V hrnci priveďte do varu mlieko, soľ, cukor, pomarančovú kôru a vanilkovú dreň. Vsypte krupicu a za stáleho miešania varte asi 5 minút. Nakoniec vmiešajte pomarančovú šťavu.

Krok 2

Kašu nalejte do ohňuvzdorných misiek a posypte hnedým cukrom. Cukor skaramelizujte flambovacou pištoľou alebo vo vyhriatej rúre pod horným ohrevom. Pred podávaním ozdobte nastrúhanou pomarančovou kôrou a lístkami medovky.