objednať časopis
všetky kategórie

Koľko ananásových dezertov poznáte? Že žiadny? Poďte pripraviť tie naše, sú úchvatné.

Ananásový koláč

Ananásový koláč
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Pre celú rodinu, príprava 20 minút, pečenie 25 minút

Potrebujete:

  • 2 malé konzervy ananásu
  • 250 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 4 vajcia
  • práškový cukor na posypanie

Na ananásové želé:

  • 1 číre tortové želé
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250 ml ananásovej šťavy z kompótu
Recept na túto fantastickú bábovku je priamo v článku. Určite si ju upečte!
Čítajte viac
Bleskové CITRÓNOVÉ KOLÁČE: Neváhajte, u vás doma sa po nich zapráši!

POSTUP

  1. Ananásový kompót sceďte, šťavu zachyťte a ananás nadrobno pokrájajte.
  2. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a postupne zašľahajte štyri žĺtky. Do vyšľahanej masy pridajte vlažné mlieko, 50 ml ananásovej šťavy z kompótu Postupne pridávajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Na záver zapracujte tuhý sneh vyšľahaný zo štyroch z bielkov.
  3. Rúru vyhrejte na 175 °C. Cesto rozotrite na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Na povrchu cesta lyžičkou vytvorte jamky a vložte pokrájaný ananás. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť.
  4. Pripravte ananásové želé: Kryštálový cukor, 250 ml ananásovej šťavy a želé zmiešajte a uvarte podľa návodu na obale. Pripravené želé nalejte na ananás v upečenom koláči a nechajte stuhnúť. Vychladnutý koláč pred podávaním posypte práškovým cukrom. 

Ananásové tortičky sú maškrtou pre každého. Recept je TU >>>

Kategórie