objednať časopis
všetky kategórie

Tvaroh sa dá v kuchyni využiť na mnoho spôsobov. Neurobte z neho len plnku, ale dajte ho rovno do cesta na nadýchané sladké maškrty.

PALACINKY Z TVAROHOVÉHO CESTA

Palacinky z tvarohového cesta
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

ASI 16 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PLUS 60 MINÚT ODSTÁTIE

Potrebujete:

  • 200 ml mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 200 g jemného tvarohu
  • 160 g hladkej múky
  • jahodový džem
  • nasucho opečené plátky mandlí
  • práškový cukor na posypanie
  • olej na pečenie 
lievančeky s ovocím
Čítajte viac
Na obed DOLKY alebo PALACINKY: Už ste ich robili takto?

POSTUP

  1. Do 100 ml mlieka vmiešajte cukor, soľ, vajcia a tvaroh. Zmes metličkou prešľahajte. Postupne primiešajte múku a zvyšné mlieko. Cesto nechajte asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Panvicu zľahka potrite olejom a upečte tenké palacinky.Palacinky natrite džemom, preložte, posypte mandľovými lupienkami a práškovým cukrom. 

Recept na nadýchaný TVAROHOVÝ trhanec nájdete TU >>>