objednať časopis
všetky kategórie

Stačí vám pár surovín a za pol hodiny máte na stole chutné jedlo. Slaný koláč z lístkového cesta si zaručene obľúbite!

SLANÝ KOLÁČ SO ŠPENÁTOM A S KOZÍM SYROM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta
  • 400 g mrazeného listového špenátu
  • 4 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 3-5 plátkov sušených paradajok
  • soľ, korenie
Slaný koláč so špenátom a s kozím syrom.
Slaný koláč so špenátom a s kozím syrom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 200 °C. Cesto rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, okraje zahnite dnu, potrite ich vajíčkom. Cesto popichajte po celej ploche a dajte na 10 minút do vyhriatej rúry.
  2. Špenát nechajte vopred roztopiť a vyžmýkajte z neho prebytočnú vodu. Preložte do mixéra, pridajte 2 vajcia, mlieko, polovicu kozieho syra, muškátový oriešok, nasekaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti a premixujte – nie však dohladka, ale na hrubšie pyré.
  3. Predpečené cesto vyberte z rúry, prepichnite nafúknuté časti a na celú plochu rozložte špenátovú zmes. Navrch poukladajte zvyšný syr, sušené paradajky, rozklepnite 2 vajcia a dajte späť do rúry asi na 15 minút, aby špenátová zmes a vajcia stuhli. Koláč podávajte mierne vychladnutý.

Viac inšpirácie na slané koláče načerpajte v našej galérii TU!

Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou a s hruškami a medovou ricottou.
Čítajte viac
Studená večera alebo pochúťka pre návštevu? Luxusné OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY budú mať vždy úspech!
Raňajkové misky so slaninkou
Čítajte viac
Keď budete pripravovať naše RECEPTY ZO SLANINKY, rozvoňajú sa až k susedom
Krekry môžete namáčať do paradajkového alebo cesnakového dipu.
Čítajte viac
Chystáte doma filmový večer? Upečte si DOMÁCE KREKRY spolu s deťmi!
Chutné jedlá z morčacieho mäsa
Čítajte viac
Lahodné chute MORKY: Pochutíte si na nej v bežný deň i vo sviatok
FÁNKY
Čítajte viac
FAŠIANGY nie sú len o šiškách: Vyskúšajte aj FÁNKY, KAPUSTNÍKY, ŠATÔČKY, HEROVKY, ŽULANEC...
Obyvatelia záhorskej obce Plavecké Podhradie pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko tradičných krumplových receptov.
Čítajte viac
Aké ZEMIAKY sú NAJ NA HALUŠKY a aké DO KAŠE: Poradí vám známy slovenský pestovateľ!
Rezance s krevetami,
Čítajte viac
Rýchle ÁZIJSKÉ REZANCE s krevetami: Lacný RECEPT, ale luxusná chuť
MAKOVÉ
TARTALETKY
Čítajte viac
Makové nebo: Tieto RECEPTY na milované DEZERTY S MAKOM treba vyskúšať!
SMOOTHIE MISKA S MANGOM A ANANÁSOM
Čítajte viac
Začnite jesť ANANÁS: Liek na ZÁPALY pomôže tiež ZHODIŤ KILÁ po sviatkoch!
Hubová cesnačka
Čítajte viac
Zaujímavá HUBOVÁ CESNAČKA: Pozrite, ako jej dodáte plnšiu chuť!