Reklama

Chystáte doma filmový večer? Upečte si DOMÁCE KREKRY spolu s deťmi!

Krekry môžete namáčať do paradajkového alebo cesnakového dipu.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Krehké chuťovky, naozaj na zahryznutie! Naložte si plnú misku, zabaľte sa s deťmi do deky a pozrite si spolu rozprávku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:18
Remaining Time 0:18
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Už nemusíte ísť do reštaurácie RÝCHLE ÁZIJSKÉ REZANCE si pripravíte aj v pohodlí domova. TEASER

    Syrové krekry

    Zdroj: Laura Witteková

    Ak nemáte radi ostrú arómu, cesnak vynechajte. Namiesto čedaru môžete použiť do cesta ementál alebo goudu

    32 kusov, príprava 25 minút, pečenie 10–15 minút

    Potrebujete:

    • 100 g hladkej špaldovej múky
    • štvrť lyžičky soli
    • pol lyžičky sušeného cesnaku
    • 100 g syra čedar
    • 100 g masla
    • 1 žĺtok

    POSTUP:

    Rúru vyhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

    Zdroj: Laura Witteková

    Do misy preosejte múku so soľou. Pridajte cesnak, syr na­strúhaný najemno, maslo izbovej teploty, žĺtok a vypracujte hladké cesto.

    Zdroj: Laura Witteková

    Cesto rozdeľte na 4 časti a z každej časti vytvarujte okrúhlu placku. Tú rozvaľkajte  na pomúčenej doske do kruhu a pomocou slamky alebo inej úzkej formičky vykrajujte malé dierky.

    Zdroj: Laura Witteková

    Celý kruh rozkrájajte na osem častí...

    Zdroj: Laura Witteková

    A trojuholníčky preložte na plech.

    Zdroj: Laura Witteková

    Ak nemáte radi ostrú arómu, cesnak vynechajte. Namiesto čedaru môžete použiť do cesta ementál alebo goudu.

    Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte 10-15 minút, aby boli krekry na povrchu jemne zlaté. Nechajte vychladnúť a môžete sa do nich pustiť.

    Zdroj: Laura Witteková

    Krekry môžete namáčať do paradajkového alebo cesnakového dipu.

    Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.