Chystáte doma filmový večer? Upečte si DOMÁCE KREKRY spolu s deťmi!
21. 1. 2023, 15:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Laura Witteková
Krehké chuťovky, naozaj na zahryznutie! Naložte si plnú misku, zabaľte sa s deťmi do deky a pozrite si spolu rozprávku.

Syrové krekry
Zdroj: Laura Witteková
Ak nemáte radi ostrú arómu, cesnak vynechajte. Namiesto čedaru môžete použiť do cesta ementál alebo goudu
32 kusov, príprava 25 minút, pečenie 10–15 minút
Potrebujete:
- 100 g hladkej špaldovej múky
- štvrť lyžičky soli
- pol lyžičky sušeného cesnaku
- 100 g syra čedar
- 100 g masla
- 1 žĺtok
POSTUP:
Rúru vyhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
Zdroj: Laura Witteková
Do misy preosejte múku so soľou. Pridajte cesnak, syr nastrúhaný najemno, maslo izbovej teploty, žĺtok a vypracujte hladké cesto.
Zdroj: Laura Witteková
Cesto rozdeľte na 4 časti a z každej časti vytvarujte okrúhlu placku. Tú rozvaľkajte na pomúčenej doske do kruhu a pomocou slamky alebo inej úzkej formičky vykrajujte malé dierky.
Zdroj: Laura Witteková
Celý kruh rozkrájajte na osem častí...
Zdroj: Laura Witteková
A trojuholníčky preložte na plech.
Zdroj: Laura Witteková
Ak nemáte radi ostrú arómu, cesnak vynechajte. Namiesto čedaru môžete použiť do cesta ementál alebo goudu.
Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte 10-15 minút, aby boli krekry na povrchu jemne zlaté. Nechajte vychladnúť a môžete sa do nich pustiť.
Zdroj: Laura Witteková
Krekry môžete namáčať do paradajkového alebo cesnakového dipu.
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: