objednať časopis
všetky kategórie

Čakáte návštevu alebo jednoducho sa vám dnes nechce variť? Stavte na obložené chlebíčky, ktoré môžu aj pri malej námahe pôsobiť naozaj luxusne a chutiť famózne. Vyskúšajte tieto recepty a neoľutujete!

Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou

6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 150 g gorgonzoly
  • 150 g plátkov sušenej šunky
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 6 – 8 krajcov chleba

Na opečené hrozno:

  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžica vody
  • pol lyžičky drvenej rímskej rasce
  • soľ
  • za hrsť červeného alebo modrého hrozna

POSTUP:

  1. V panvici so silným dnom skaramelizujte cukor s vodou, pridajte rascu, soľ, bobuľky hrozna a krátko opečte, aby sa hrozno ľahko obalilo zmesou. Nechajte vychladnúť.
  2. Krajce chleba potrite gorgonzolou a poklaďte šunku s opečeným hroznom. Každý chlebíček posypte píniovým orieškami a nasekaným rozmarínom.
Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou a s hruškami a medovou ricottou.
Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou a s hruškami a medovou ricottou.
Zdroj: RECEPTY BARBORA ŠTĚTINOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, DEKOR STYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ

Chlebíčky s hruškami a medovou ricottou

6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 lyžice medu + na pokvapkanie
  • 1 citrón
  • 80 ml olivového oleja
  • 2 hrušky
  • 240 g ricotty
  • za hrsť vlašských orechov
  • 6-8 krajcov dobrého chleba
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. V miske prešľahajte med, 2 lyžice citrónovej šťavy a olej.
  2. Hrušky nakrájajte na tenké plátky a potrite ich medovou zmesou. Potom ich sprudka opečte na grilovacej panvici.
  3. Medzitým zmiešajte ricottu, citrónovú kôru, soľ a korenie. Natrite na krajce chleba, uložte hrušky a posypte nasekanými orechmi.

Viac receptov na luxusné chlebíčky nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie