Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 150 g gorgonzoly
- 150 g plátkov sušenej šunky
- 2 lyžice píniových orieškov
- 3 vetvičky rozmarínu
- 6 – 8 krajcov chleba
Na opečené hrozno:
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžica vody
- pol lyžičky drvenej rímskej rasce
- soľ
- za hrsť červeného alebo modrého hrozna
POSTUP:
- V panvici so silným dnom skaramelizujte cukor s vodou, pridajte rascu, soľ, bobuľky hrozna a krátko opečte, aby sa hrozno ľahko obalilo zmesou. Nechajte vychladnúť.
- Krajce chleba potrite gorgonzolou a poklaďte šunku s opečeným hroznom. Každý chlebíček posypte píniovým orieškami a nasekaným rozmarínom.
Chlebíčky s gorgonzolou a so sušenou šunkou a s hruškami a medovou ricottou.
Zdroj: RECEPTY BARBORA ŠTĚTINOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, DEKOR STYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ
Chlebíčky s hruškami a medovou ricottou
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 3 lyžice medu + na pokvapkanie
- 1 citrón
- 80 ml olivového oleja
- 2 hrušky
- 240 g ricotty
- za hrsť vlašských orechov
- 6-8 krajcov dobrého chleba
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- V miske prešľahajte med, 2 lyžice citrónovej šťavy a olej.
- Hrušky nakrájajte na tenké plátky a potrite ich medovou zmesou. Potom ich sprudka opečte na grilovacej panvici.
- Medzitým zmiešajte ricottu, citrónovú kôru, soľ a korenie. Natrite na krajce chleba, uložte hrušky a posypte nasekanými orechmi.
Viac receptov na luxusné chlebíčky nájdete na ďalšej strane >>>