Uvarená ryža ako časovaná bomba? Tejto nebezpečnej chyby sa možno dopúšťate aj vy!Ryža je základnou potravinou v mnohých kuchyniach sveta. Napriek jej obľúbenosti však môže nesprávne skladovanie uvarenej ryže viesť k vážnym zdravotným problémom.
Recept na výživné a zdravé raňajky: Pšenová kaša s orieškami a malinamiUž ste objavili pšeno? Z tejto vďačnej obilniny pripravíte nie len kašu, ale aj rôzne iné jedlá. Poradíme vám kde všade sa hodí.
Koniec zašlým kuchynským utierkam! Doprajte im tento wellness a budú ako novéKuchynské utierky sú skvelí pomocníci. Po pár dňoch používania však často vyzerajú nevábne. Ako docieliť, aby po vypraní vyzerala ako nová?
Kakaové minibábovky s orieškami si zamilujete! Vyskúšajte tento jednoduchý receptMinibábovky sú skvelým tipom aj na slávnostnejší dezert. Okrem receptu sa článku dozviete viac o rôznych druhoch kakaa. Vyberte si!
Zdravie na tanieri: Správne zvolený olej je kľúčom k úspechu!Výber správneho oleja je kľúčový nielen pre chuť jedla, ale aj pre naše zdravie. Každý olej má svoje jedinečné vlastnosti. Poďme sa pozrieť na to, ktoré oleje sú ideálne na varenie, vyprážanie a prípravu šalátov.
STOP skazenému jedlu! Ako správne ukladať potraviny v chladničkeNeviete si dať rady s tým, ako správne uložiť potraviny v chladničke? Prečítajte si praktické rady na organizáciu, hygienu a prevenciu plesní.
Používate pri varení kokosové mlieko? Vyhnite sa nasledujúcim chybámKokosové mlieko je skvelá ingrediencia, ktorá dodáva jedlám bohatú chuť a zaujímavú krémovú konzistenciu. Ak však chcete z neho vyťažiť maximum chute, musíte s ním vedieť narábať. Vyhnite sa chybám, ktorých sa neskúsení konzumenti kokosového mlieka často dopúšťajú.
Neviete čo s baklažánom? Pripravte z neho chrumkavé hranolky Zuzany VačkovejPečený, grilovaný či vyprážaný. Baklažán je výnimočnou zeleninou so širokým využitím. O chutný a rýchly recept sa podelila aj herečka Zuzana Vačková.
Vyhadzujete čajové vrecúška? Potom robíte veľkú chybu! Doprajte si z nich domáci wellnessČaj nemá blahodarné účinky len zvnútra, ale i zvonka! Nevyhadzujte použité čajové vrecúška a radšej sa inšpirujte tipmi, ako ich prakticky využiť viackrát.
Nevylievajte vodu z varených vajec. Poradíme, čo s ňouVodu po varení vajíčok pravdepodobne automaticky vylejete do drezu. Robíte však veľkú chybu! Je plná živín a minerálov, a má široké využitie. Poradíme vám, ako vodu po uvarených vajíčkach použiť čo najlepšie.
Naozaj dobrý hovädzí VÝVAR: Pripravte z neho polievku s mäsovými knedličkami!Základom chutnej hovädzej polievky je správne pripravený vývar. Ten je hotovým balzamom pre dušu i telo. Prečítajte si, z akých kostí pripravíte ten najvýdatnejší.
Poznáte dobre EXOTICKÉ OVOCIE? Všetko, čo o ňom potrebujete vedieť!Granátové jablko, mango, ananás, liči, marakuja, physalis, karambola, klementínky či dračie ovocie majú chuť exotiky. Ako si na nich pochutíte najlepšie?
Maslo je čoraz drahšie! Ako ho správne skladovať, aby ste ho nemuseli vyhadzovať?Maslo je neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň, no jeho rastúca cena nás núti zamyslieť sa nad správnym skladovaním, aby sme predišli jeho znehodnoteniu a zbytočnému plytvaniu.
Kuchyňa pre začiatočníkov: Ako dlho variť vajcia alebo ako uvariť skvelú ryžu?Ako dlho variť vajce na tvrdo, ako správne pripraviť ryžu, aký je rozdiel medzi zápražkou, zátrepkou a zásmažkou a ako správne rozporcovať kura? Tento praktický sprievodca vás naučí kuchynské základy, ktoré využijete pri každodennom varení.
Testovali sme sušený cesnak: Ktorý je chuťovo najlepší?Sušený cesnak je intenzívny, aromatický a vždy pripravený dodať jedlu chuť. Jeho kúzlo spočíva aj v praktickosti – žiadne čistenie, žiadne lepkavé prsty.
KVÍZ Milujete cestoviny? Otestujte sa, či poznáte všetky tvaryCestoviny majú nekonečne veľa tvarov a veľkostí. Ale dokážete ich naozaj rozoznať? Otestujte sa v našom kvíze a zistite, či ste pravým znalcom cestovín!
Aj vy umývate surové mäso? Podľa odborníkov robíte NEBEZPEČNÚ chybu!Umývate surové mäso pred varením? Ľudia sa v tomto prípade rozdelili na dva tábory, ale podľa odborníkov môže mať umývanie mäsa vážne zdravotné následky.
Rýchle varenie: 6 jedál, ktoré pripravíte z toho, čo máte domaČo dnes variť? Nakuknite do chladničky či komory a využite suroviny, ktoré máte poruke. Aj z mála sa dá vytvoriť niečo chutné a výživné.
Máte malú kuchyňu? Poradíme, ako v nej ušetriť miestoMalá kuchyňa je bežným problémom mnohých bytov. Vďaka šikovnému a premyslenému plánovaniu ju však môžete zariadiť tak, aby bola funkčná, štýlová a prinášala vám radosť. S našimi tipmi sa vám to určite poradí.
Ako poriadne vydrhnúť drevený lopár alias denko? Poradíme vám, ako na toDrevené kuchynské dosky, alias lopáre, denká (na Šariši), písteky (na Záhorí) či šajbiky (na Spiši) sú našimi každodennými pomocníkmi pri varení. Ak sa o nich nestaráme, hrozí riziko, že sa na nich usadí množstvo choroboplodných zárodkov. Poradíme vám, ako udržiavať lopáre čisté a zdraviu neškodné.
Tieto POTRAVINY pred spaním rozhodne nejedzte: Nie sú to len ťažké jedlá ale aj obľúbené ovocieKaždý z nás si večer rád dopraje niečo chutné, no nie všetky potraviny sú pred spánkom ideálnou voľbou.
KVÍZ Romantické dezerty (nielen) na Valentína: Ako dobre sa v nich vyznáte?Valentínske dezerty sú plné lásky a sladkých tajomstiev. Myslíte si, že sa v nich vyznáte? Otestujte sa a zistite, či ste skutočným expertom na romantické maškrty!
Varenie podľa ZNAMENIA: Barani varia rýchlo, raci s láskou a škorpióni poriadne pikantne!Každý má v kuchyni svoj štýl – niektorí sú majstri experimentov, iní sa držia osvedčených receptov, ďalší varia s vášňou, no po nich zostáva hotová pohroma. Ako ste na tom vy? Pozrite sa, aký ste kuchár podľa znamenia!