Je možné matnú kuchyňu udržať čistú? Ľahko a s prehľadomDochádza vám trpezlivosť, keď na elegantnom a modernom matnom povrchu v kuchyni zrazu „svietia“ viditeľné škvrny a odtlačky prstov? Máme pre vás riešenie.
Mäta v kuchyni: Neuveríte, kde všade sa dá použiť!Mäta má v domácnosti široké využitie. Inšpirujte sa niektorými nápadmi.
Dokonale šťavnaté mäsové recepty, ktoré musíte vyskúšať!Každý druh mäsa má svoje špecifické vlastnosti – líši sa chuťou, štruktúrou, obsahom tuku či spôsobom prípravy. Vyťažte maximum pre chuťové poháriky!
Neviete, ako pripraviť famóznu tarhoňu? My to vieme!Jednými zatracovaná, inými milovaná. Tarhoňa je skvelá cestovina, len ju treba vedieť pripraviť. Stačí si osvojiť tieto praktické rady a máte skvelú tarhoňu!
Diétna tofu "bryndza" aj šalát vás výborne zasýtia a nabijú bielkovinami!Tofu je dobrým rastlinným zdrojom bielkovín, najmä pre vegetariánov a vegánov. Pripravte z neho "bryndzu", šaláty a mnohé iné pochúťky!
Semienka z ľanu rozhýbu črevá aj upravia vlasy! Vyrobte si ľanový gélHoci semienka nie sú výraznou vitamínovou bombou, sú drobným zázrakom najmä pre naše črevá. No vplývajú aj na rast svalov, vlasov a zdravie pokožky.
12 najikonickejších jedál sveta: Ktoré z nich ste už ochutnali?Výnimočné kulinárske pochúťky z rôznych častí sveta. Ingrediencie, jedinečné recepty, spôsob prípravy či konzumovania z nich robí ikonické jedlá.
Vajíčka v kuchyni: Prečo by nemali chýbať vo vašej strave a ako ich správne pripraviťČasto podceňované vajcia sú esenciálnym zdrojom bielkovín a živín, ktoré zasýtia a obohatia každý jedálniček jednoduchými a rýchlymi spôsobmi.
DARY JARI: Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dvaTáto lahodná jarná polievka je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Medvedí cesnak dodá telu vitamíny a prečistí organizmus po zime. Hotová je raz-dva.
Nie do chladničky! Potraviny, ktoré v nej stratia chuť aj kvalituNie všetky potraviny znášajú chlad dobre. Viete, ktoré suroviny by v chladničke stratili svoju kvalitu?
Voňavé raňajky: Sladké brioškové rožteky podľa Veroniky!Na raňajky nie je nič lepšie ako voňavé domáce pečivo. Rožteky z brioškového cesta od cukrárky Veroniky Kollárovej sa zjedia skôr ako poviete dobrú chuť!
Nevylievať! 10 spôsobov, ako využijete nálev z kyslých uhoriekObyčajný nálev zo zaváraných uhoriek sa môže zmeniť na všestranného pomocníka v kuchyni aj domácnosti. Poradíme!
Lámete si hlavu nad výberom kuchynskej batérie? Poradíme vámVáš výber ovplyvňuje dizajn, materiál, ale aj rôzne pridané funkcie. Ako si vybrať kuchynskú batériu, aby ste boli spokojní? Poradíme vám!
Roman Pomajbo (ne)prekvapil: Varí málo, ale TOTO jedlo vie excelentne!Známy herec Roman Pomajbo sa pri stole rád nechá obslúžiť a je náramný jedák. Ako však vie variť on sám? Opýtali sme sa za vás!
Veľké jarné triedenie v kuchyni: Ako vyhodiť zbytočnosti a udržať si systém?Jar je ideálnym časom na veľké upratovanie. A kde inde začať než v kuchyni – srdci domova? Zistite, čo z nej vyhodiť, čo si ponechať a ako efektívne zorganizovať zásoby.
Viete, ako správne nabrúsiť kuchynské nože? Skúste to samiČím ostrejší nôž, tým väčšie riziko porezania? Omyl. Ostrý nôž je bezpečnejší než tupý. Lepšie sa s ním pracuje a pri krájaní vyvíjate menší tlak.
Rýchle večere od výživovej poradkyne: Prepája jednoduchú a modernú kuchyňuMária Šimko je certifikovaná výživová poradkyňa a v praxi sa zameriava na vplyv stravy a životného štýlu na ľudské telo. Rada prepája jednoduchú a modernú kuchyňu.
KVÍZ Ovocie a zelenina po česky. Myslíte, že nič ťažké? Otestujte sa!Poznáte české názvy ovocia a zeleniny? Otestujte sa v kvíze a zistite, či by ste na trhu v Česku nakúpili bez problémov...
Kapusta do posledného hlúba: Neobyčajné pochúťky, ktoré vás prekvapia!Kapusta sa dá v kuchyni pripraviť na desiatky spôsobov. Nevyhadzujte ani hlúby či hrubšie "rebrá". Môžete ich parádne využiť a variť bez odpadu! Pozrite sa ako.
Farmaceutka radí: môžem piť kávu či alkohol pri užívaní antibiotík?S farmaceutkou Valériou Višňanskou sme sa v najnovšej časti podcastu rozprávali aj o tom, s čím antibiotiká zapiť, či ich užiť pred alebo po jedle a ako treba upraviť stravu počas liečby.
6 praktických tipov, ako môžete využiť v kuchyni alobalAlobal má v kuchyni rôznorodé využitie, nielen na varenie. Môžete ho v domácnosti využiť na veľa ďalších spôsobov. Pozrite si 6 prakticých tipov.
Dokonale mäkký a vláčny chlieb? Skúste japonský Shokupan podľa Petry TóthovejShokupan nie je len obyčajný japonský chlieb – je to kulinársky zážitok, ktorý spája jemnosť, chuť a tradíciu. Pipravte si ho podľa receptu Petry Tóthovej.
Fučka ako od babičky: Vyskúšajte recept známej foodblogerkyJednoduché jedlo zo zemiakov, múky a opraženej cibule varila možno aj vaša babka alebo mama. Foodblogerka Lucia Súkeníková vám na fučku urobí chuť!