Lahodné carpaccio - jemné plátky mäsa sú potešením pre chuťové pohárikyHovädzie mäso môže byť super chutné a pripraviť ho moderne je úplne jednoduché. Uvarte si niečo, čo vás naozaj nadchne.
Viete, ako efektívne vyčistiť kuchynský odtok? Poradíme vámUpchatý odtok v kuchyni nie je nič výnimočné. Je to celkom pochopiteľné, keď si uvedomíme, čo všetko ním počas umývania prejde...
Šéfkuchár Andrea Ena: Takto sa správne varí krémové talianske risotto!Andrea Ena nám prezradil dôležité triky ako pripraviť pravé talianske risotto. Vychutnajte si ho s krevetami.
Pikantné jedlo z jedného hrnca: Vyskúšajte hrejivé kuracie karí!Indická či thajská pochúťka, ktorá sa vám votrie do nosa, aj keby ste nechceli. Ozaj, viete čo bolo skôr - karí zmes korenín alebo jedlo?
Najväčšie mýty o varení: Týmto hlúpostiam stále veríte? Môžu vám pokaziť jedlo!Varenie je umenie, ktoré sa odovzdáva z generácie na generáciu, často spolu s rôznymi radami a trikmi. Niektoré z nich však nemusia byť úplne pravdivé...
Hrnčekový bezlepkový mandľový koláč: Vychutnajte si ho s jahodami!Hrnčekové koláče sú obľúbené pre svoju nenáročnú prípravu. Ak nemôžete lepok, použite napríklad mandľovú múku. Odporúčame podávať s ovocím.
Domáce rastlinné mlieko: Ako si jednoducho vyrobiť mandľové, ovsené a ďalšie druhyDomáca výroba rastlinného mlieka je jednoduchá, zdravá a šetrná k prírode. Vyskúšajte niektorý z receptov a objavte, ktorý vám najviac vyhovuje.
Malá kuchyňa, ktorú vymysleli veľmi šikovne: Pozrite na ten stôl!Nezúfajte nad malým či úzkym priestorom v kuchyni. Ak sa pohráte s detailmi a rafinovanými trikmi, môžete inšpirovať aj ostatných.
Ocot ako tajná zbraň v kuchyni: 10 trikov, ktoré vám zmenia život!Ocot je bežnou súčasťou našich kuchýň. Tento všestranný pomocník nám môže uľahčiť prácu v kuchyni nielen pri varení, ale aj pri čistení.
Zamatová roláda: Takto ju pečie tatranský cukrár Matúš Reľovský!Klasika, ktorá kedysi nechýbala v žiadnej cukrárni. Ak ste dostali chuť na zamatovú roládu, upečte ju podľa Matúša Reľovského. Úspech je zaručený!
Ako účinne zabrániť tvorbe plesní a baktérií v kuchyniS nepozvanými návštevníkmi však treba zatočiť raz-dva a my vám poradíme tie najúčinnejšie spôsoby.
Zdravá voľba: Domáce prírodné farbivá si ľahko vyrobíte domaPrírodné farbivá sú zdravou a kreatívnou alternatívou, ktorá oživí vaše jedlá bez umelých prísad. Ich výroba je jednoduchá a výsledok stojí zato!
Brokolica či brokolicový karfiol? Skvelá večera s cestovinami!Brokolica má viac odrôd, ktoré sa líšia tvarom, farbou i chuťou. Poznáte ich? Vyskúšajte ju v tomto rýchlom recepte s cestovinami a šampiňónmi.
Máte v kuchyni žulovú dosku? Poradíme ako sa o ňu staraťPracovná doska v kuchyni musí veľa vydržať aj dobre vyzerať. Materiál, ktorý bezpochyby spĺňa obidve podmienky je žula. Ako sa správne starať o žulovú dosku?
Slepačia polievka s bylinkovou lievankou: Poznáte túto super rýchlu závarku?Domáca slepačia polievka nie je len jedlo, je to liek na psychiku i prechladnutie. Zavarte do nej rýchlu lievanku.
Trhací chlebík s medvedím cesnakom: Ľahučký a extra nadýchaný!Kysnutý trhací chlebík je naozaj extra pochúťka ku kyslej polievke alebo k poháru vína. Oplatí sa s ním trocha "piplať".
VIDEO Vláčna a šťavnatá: Mrkvová torta, ktorú si zamilujete!Hľadáte dezert, ktorý je taký šťavnatý, že sa rozplýva na jazyku, taký voňavý, že zaplní celý byt, a taký jednoduchý, že ho zvládne každý? Vrhnite sa na mrkvovú tortu!
Jarné polievky, ktoré vám dodajú energiu a potešia chuťové poháriky!Voňavá jarná polievka je balzam na dušu. Ochráni vás pred bacilmi, zahreje, zasýti a upokojí po stresujúcom dni. Tieto štyri jednoduché recepty si zamilujete!
Malý, ale extrémne výživný! Ružičkový kel v kuchyniTáto malá, ale výživná zelenina je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré podporujú zdravie a vitalitu. Naučte sa používať ružičkový kel!
Ingrediencie, ktoré pokazia recept, ak ich pridáte v nesprávnom poradíAj ten najlepší recept môžete pokaziť, ak nepridáte suroviny v správnom poradí. Niektoré potrebujú viac času na rozvinutie chuti, iné sa môžu pri dlhom varení znehodnotiť...
Jemná roláda s banánovým cestom: Ten pravý dezert na oslavu!Možno ste doteraz vkladali banán do plnky v roláde, no v tomto recepte ho cukrárka Veronika dala do cesta. Výsledok je veľmi zaujímavý, veď ochutnajte!
Ktorá liečivá rastlina sa hodí k vášmu znameniu? Každé potrebuje inú - Toto je tá vaša!Bylinky sú darom prírody a správne vybraná rastlina môže harmonizovať telo aj myseľ. Pozrite sa, ktorá bylinka je pre vás tá pravá!
Zázračné mikrobylinky: Ako ich pestovať, párovať a načo si dať pozorMikrobylinky sú superpotravina plná živín, ktorá vylepší chuť jedál a dodá telu energiu. Naučte sa ich používať v kuchyni.