Reklama

Vedeli ste? Tieto druhy zeleniny NEPATRIA do chladničky

LEČOVÝ KIŠ

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Skladovanie potravín v chladničke prináša nesporné výhody. Potraviny vydržia dlhšie čerstvé, zachová sa ich chuť či výživové hodnoty. Neplatí to však pre všetky potraviny!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Na obed bude francúzska klasika - cibuľová polievka

    Niektorým druhom zeleniny chlad a vlhkosť naopak škodí, či ich dokonca celkom znehodnotí. Ktoré druhy zeleniny by sme  nikdy nemali skladovať v chladničke? Poradil portál Záhradkár.

    Cibuľa a cesnak

    Zdroj: Shutterstock

    Cesnak a cibuľa tiež nepatria do chladničky.

    Ak chcete, aby vám cibuľa a cesnak vydržali dlho, uchovávajte ich na suchom mieste, najlepšie pri izbovej teplote. Inak vás v chladničke čaká nemilé prekvapenie. Vlhká, mäkká a plesnivá cibuľa či dokonca vyklíčený cesnak. Lepšie im bude v skrinke v košíku, ktorý zabezpečí  dostatočný prísun vzduchu.

    Paradajky

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Paradajková foccacia.

    Stratili vaše paradajky chuť? Bude to práve tým, že ste ich odložili do chladničky. Chladný vzduch zastaví proces dozrievania a o sladkej chuti môžete len snívať. Pokojne ich nechajte v miske na kuchynskej doske. Pri izbovej teplote však vydržia iba pár dní, nezabudnite ich preto pravidelne kontrolovať.

    Zemiaky

    Ak nechcete, aby sa zmenila chuť vašich zemiakov a nezostali sypké, tiež ich nedávajte do chladničky. Škrob sa rýchlejšie  premení na cukor a kvalita  zemiakov sa zmení. Najlepšie je ich uchovávať v papierovom vrecúšku, ideálne na tmavom mieste. Plastové vrecúška môžu spôsobiť, že zemiaky skôr zhnijú. Miesto, kde zemiakom zabezpečíme lepšie podmienky ako v chladničke, je napríklad  nevykúrená špajza.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: