Gurmánsky zážitok v slovenskom štýle: Paradajková POLIEVKA S PARENICOU
23. 11. 2022, 9:10 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Natália Jablonková
Reklama
Parenica dodá polievke šmrnc, o akom sa vám ani nesnívalo! Vyskúšajte a neoľutujete!
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g zrelých paradajok
- 20 g masla
- 20 g hladkej múky
- 1 ks malá cibuľa
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 ks pomarančová šťava (alebo cukor na dochutenie)
- 1 ks soľ, mleté biele korenie
- 1 ks parenica a bazalka na ozdobu
Postup
Krok 1
Paradajky umyte a nakrájajte. Z masla a múky urobte svetlú zápražku. Pridajte nastrúhanú cibuľu a krátko opražte. Zalejte vývarom.
Krok 2
Do hrnca pridajte paradajky a varte. Keď sú uvarené, prepasírujte ich a polievku dochuťte pomarančovou šťavou alebo cukrom, soľou a korením. Na tanieri ju ozdobte nakrájanou parenicou a lístkami bazalky.