Reklama

Gurmánsky zážitok v slovenskom štýle: Paradajková POLIEVKA S PARENICOU

Natália Jablonková

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Parenica dodá polievke šmrnc, o akom sa vám ani nesnívalo! Vyskúšajte a neoľutujete!

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g zrelých paradajok
  • 20 g masla
  • 20 g hladkej múky
  • 1 ks malá cibuľa
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks pomarančová šťava (alebo cukor na dochutenie)
  • 1 ks soľ, mleté biele korenie
  • 1 ks parenica a bazalka na ozdobu

Postup

Krok 1

Paradajky umyte a nakrájajte. Z masla a múky urobte svetlú zápražku. Pridajte nastrúhanú cibuľu a krátko opražte. Zalejte vývarom.

Krok 2

Do hrnca pridajte paradajky a varte. Keď sú uvarené, prepasírujte ich a polievku dochuťte pomarančovou šťavou alebo cukrom, soľou a korením. Na tanieri ju ozdobte nakrájanou parenicou a lístkami bazalky.