ŠŤAVNATÉ FAŠÍRKY: Na víkend máte o jedlo postarané!
30. 9. 2022, 9:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/LAURA WITTEKOVÁ
Fašírky patria k najvďačnejším jedlám. Chutia teplé aj studené. V týchto obmenách sa ich nikdy neobjete...
Ochutíte ich podľa vlastnej vôle, vždy môžete niečo ubrať i prihodiť. A nasýtia aj tri dediny! Ako tieto naše...
KELOVÉ FAŠÍRKY S BRAVČOVÝM MÄSOM

Zdroj: Laura Witteková
kelove fasirky s bravcovym masom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT
POTREBUJETE:
- pol hlávky kelu
- 1 iter hovädzieho vývaru
- 400 g mletého bravčového pliecka
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 zarovnaná lyžička majoránu
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- strúhanka (na zahustenie)
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:4:"olej";i:11;s:49:"opekané zemiaky, uhorky, čalamáda ako príloha
POSTUP:
- Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
- Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.
- Z mäsovo-kelovej hmoty vytvarujte rovnako veľké fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Fašírky preložte na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal, a podávajte teplé s opekanými zemiakmi alebo studené so sterilizovanou uhorkou či s čalamádou.
Na ďalšej strane nájdete recept na fašírkovú roládu>>

FAŠÍRKOVÁ ROLÁDA
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Skúste slávnostnejšiu verziu! >> RECEPT TU
Na ďalšej strane nájdete recept na fašírkové kura>>
FAŠÍRKOVÉ KURA
Zdroj: Dobré jedlo
Ľahšia verzia z kuracích pŕs >> RECEPT TU
Na ďalšej strane nájdete recept na pečenú fašírku>>
PEČENÁ FAŠÍRKA S BROKOLICOU A MRVOU
Zdroj: Dobré jedlo
Upečte ju na plechu ako koláč! >> RECEPT TU
Prečítajte si tiež: