Reklama

ŠŤAVNATÉ FAŠÍRKY: Na víkend máte o jedlo postarané!

kelove fasirky s bravcovym masom

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/LAURA WITTEKOVÁ

Reklama

Fašírky patria k najvďačnejším jedlám. Chutia teplé aj studené. V týchto obmenách sa ich nikdy neobjete...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Martinov lepenec: Grilovaná pochúťka od mladého farmára

    Ochutíte ich podľa vlastnej vôle, vždy môžete niečo ubrať i prihodiť. A nasýtia aj tri dediny! Ako tieto naše...

    KELOVÉ FAŠÍRKY S BRAVČOVÝM MÄSOM

    kelove fasirky s bravcovym masom

    Zdroj: Laura Witteková

    kelove fasirky s bravcovym masom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT

    POTREBUJETE:

    • pol hlávky kelu
    • 1 iter hovädzieho vývaru
    • 400 g mletého bravčového pliecka
    • 1 väčšia cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 vajce
    • 1 zarovnaná lyžička majoránu
    • 1 lyžička plnotučnej horčice
    • strúhanka (na zahustenie)
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:4:"olej";i:11;s:49:"opekané zemiaky, uhorky, čalamáda ako príloha

    POSTUP:

    • Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
    • Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.
    • Z mäsovo-kelovej hmoty vytvarujte rovnako veľké fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Fašírky preložte na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal, a podávajte teplé s opekanými zemiakmi alebo studené so sterilizovanou uhorkou či s čalamádou. 

    Na ďalšej strane nájdete recept na fašírkovú roládu>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Cuketovo-mrkvová fašírka: Lahodná a super šťavnatá!

      FAŠÍRKOVÁ ROLÁDA 

      Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

      Skúste slávnostnejšiu verziu! >> RECEPT TU

      Na ďalšej strane nájdete recept na fašírkové kura>>

      FAŠÍRKOVÉ KURA

      Zdroj: Dobré jedlo

      Ľahšia verzia z kuracích pŕs  >> RECEPT TU

      Na ďalšej strane nájdete recept na pečenú fašírku>>

      PEČENÁ  FAŠÍRKA S BROKOLICOU A MRVOU

      Zdroj: Dobré jedlo

      Upečte ju na plechu ako koláč!  >> RECEPT TU

      Prečítajte si tiež: