objednať časopis
všetky kategórie

Sviečkovú varí každá kuchárka podľa seba. Ak nemáte vlastný recept, tak tu je osvedčený od nášho kuchára Ľuboša. A k tomu zopár rád, aby sa vám jedlo podarilo.

Sviečková na smotane
Zdroj: dobré jedlo/Laura Witteková

TOTO UROBTE, ABY SA SVIEČKOVÁ PODARILA:

  • Časť prípravy sviečkovej urobte už deň vopred. Upiecť si môžete mäso na zelenine a potom len dorobiť omáčku. Opečené mäso bude chutnejšie, ako ho v hotovom zeleninovom základe necháte odležať cez noc.
  • Ak chcete omáčku len rozmixovať, nie pasírovať, z korenia urobte vývar a ten do nej pridajte, aby ste omáčku nepokazili kúskami korenia.
  • Aj keď sa v niektorých receptoch omáčku zahusťujú múkou, nemusíte to robiť, rozmixovaná zelenina ju dostatočne zahustí.
  • Ak chcete veľmi jemnú omáčku, ešte ju prepasírujte cez sito.
  •  Knedľu nemusíte krájať na tradičné kolieska. Nakrájajte ju našikmo na hrubšie časti.
  •  Omáčka je na druhý deň hustejšia, pri ohrievaní ju môžete rozriediť malým množstvom vody.

Recept na sviečkovú od nášho kuchára Ľuboša je na ďalšej strane >>>