Zdroj: dobré jedlo/Laura Witteková
TOTO UROBTE, ABY SA SVIEČKOVÁ PODARILA:
- Časť prípravy sviečkovej urobte už deň vopred. Upiecť si môžete mäso na zelenine a potom len dorobiť omáčku. Opečené mäso bude chutnejšie, ako ho v hotovom zeleninovom základe necháte odležať cez noc.
- Ak chcete omáčku len rozmixovať, nie pasírovať, z korenia urobte vývar a ten do nej pridajte, aby ste omáčku nepokazili kúskami korenia.
- Aj keď sa v niektorých receptoch omáčku zahusťujú múkou, nemusíte to robiť, rozmixovaná zelenina ju dostatočne zahustí.
- Ak chcete veľmi jemnú omáčku, ešte ju prepasírujte cez sito.
- Knedľu nemusíte krájať na tradičné kolieska. Nakrájajte ju našikmo na hrubšie časti.
- Omáčka je na druhý deň hustejšia, pri ohrievaní ju môžete rozriediť malým množstvom vody.
Recept na sviečkovú od nášho kuchára Ľuboša je na ďalšej strane >>>