objednať časopis
všetky kategórie

Pripravili sme recepty na každý kúsok z kurčaťa. Máte chuť na rezne, nugetky, fašírky, či celé pečené kurča? Nájdete tu všetko.

CHRUMKAVÉ KURACIE KRÍDELKÁ S PIKANTNÝM DIPOM

Kuracie nugety
Zdroj: Dobréjedlo/Laura Witteková

3 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 9 kuracích krídel
  • hladkú múku na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • strúhanku
  • podrvené kukuričné lupienky
  • grilovacie korenie
  • olej
  • soľ

NA DIP:

  • 3 čili papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml bieleho octu
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžicu škrobu Gustin
  • 2 lyžice vody

AKO PRÍLOHU:

  • mrkvu
  • šalátovú uhorku
  • kaleráb
  • stonkový zeler
Prešporský šnicel
Čítajte viac
ŠNICEĽ, ten z Viedne, má svoje pravidlá: VIETE, ako ho treba pripraviť?

POSTUP

  1. Kuracie krídla umyte, osušte a nasoľte. Strúhanku zmiešajte s podrvenými kukuričnými lupienkami v pomere 1 : 1 a primiešajte grilovacie korenie. Krídla obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vypražte vo fritéze alebo v hlbokej panvici vo väčšom množstve oleja.
  2. Ingrediencie na dip vložte do mixéra a dobre vymixujte. Prelejte do hrnca a nechajte variť asi 5 minút na miernom ohni, aby sa voda odparila. Škrob vymiešajte s vodou a prilejte do hrnca, miešajte asi 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
  3. Vypražené kuracie krídla podávajte s pikantným dipom a hranolčekmi čerstvej zeleniny.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>