CHRUMKAVÉ KURACIE KRÍDELKÁ S PIKANTNÝM DIPOM
Zdroj: Dobréjedlo/Laura Witteková
3 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 9 kuracích krídel
- hladkú múku na obaľovanie
- 2 vajcia
- strúhanku
- podrvené kukuričné lupienky
- grilovacie korenie
- olej
- soľ
NA DIP:
- 3 čili papričky
- 1 strúčik cesnaku
- 50 ml bieleho octu
- 100 g hnedého cukru
- 1 lyžičku soli
- 1 lyžicu škrobu Gustin
- 2 lyžice vody
AKO PRÍLOHU:
- mrkvu
- šalátovú uhorku
- kaleráb
- stonkový zeler
POSTUP
- Kuracie krídla umyte, osušte a nasoľte. Strúhanku zmiešajte s podrvenými kukuričnými lupienkami v pomere 1 : 1 a primiešajte grilovacie korenie. Krídla obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vypražte vo fritéze alebo v hlbokej panvici vo väčšom množstve oleja.
- Ingrediencie na dip vložte do mixéra a dobre vymixujte. Prelejte do hrnca a nechajte variť asi 5 minút na miernom ohni, aby sa voda odparila. Škrob vymiešajte s vodou a prilejte do hrnca, miešajte asi 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Vypražené kuracie krídla podávajte s pikantným dipom a hranolčekmi čerstvej zeleniny.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>