objednať časopis
všetky kategórie

Jedlá, ktorým sa jednoducho nedá odolať. Ak ste ich vyskúšali v niektorej gréckej taverne a máte na ne chuť, pripravte ich doma. Pokojne aj na večeru...

Tzatziki si môžete pripraviť aj bez cesnaku.
Zdroj: Shutterstock

Tzatziki

Tento obľúbený a osviežujúci dip pripravíte jednoducho:

Uhorku olúpte a na jemnom strúhadle nastrúhajte. Dokonale vyžmýkajte a zmiešajte s gréckym jogurtom. Pridajte pretlačený cesnak, najemno nasekaný kôpor, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru, olivový olej, mleté korenie a soľ. Dajte vychladiť aspoň na pol hodiny. Namiesto kôpru môžete dať napríklad mätu alebo cibuľkovú vňať. Gréci tzatziki podávajú k pečenému mäsu, rybám aj zelenine.

Na ďalšej strane nájdete postupový recept na musaku >>