objednať časopis
všetky kategórie
Ilustračné foto

TV Paprika

Gabo Kocák predstaví milovníkom chutných jedál „Celý svet na panvici“!

Slovenskí diváci sa môžu začať tešiť na ďalšiu dávku netradičných receptov z celého sveta. Po úspešných lokálnych produkciách na TV Paprika s Gabom Kocákom, Mimi Šramovou, či českým kolegom Jirkom Halamkom, sa na obrazovky opäť vracia uznávaný šéfkuchár Gabo Kocák, aby vám do kuchyne vniesol závan exotiky. Pridajte sa k nemu od 1. októbra o 14:00 na TV Paprika a spoločne si niečo chutné uvaríte v novej kuchárskej šou Celý svet na panvici, hneď v dvoch častiach za sebou.

Medzinárodná kuchyňa uchvátila aj filmový štáb

Viac ako 30 receptov z rôznych kútov sveta, približne 960 natočených minút ich prípravy, veľa zábavy a štipka improvizácie, aj takto vyzerá lokálna produkcia na TV Paprika, ktorú diváci zbožňujú. Šéfkuchár Gabo Kocák rozhodne nie je novou tvárou, ale tentokrát divákov a kulinárskych fajnšmekrov očarí netradičnými receptami, ktorých sa netreba „báť“. S Gabovou pomocou ich ľahko uvaríte aj doma. Viete ako sa pripravujú gyoza taštičky, estragónové kura, či cassoulet? A čo sú pampúchy, ceviche, či harissa? Všetky odpovede a veľa inšpirácie na rôznorodé recepty načerpáte v kuchárskej šou Celý svet na panvici.

Sezónny recept na výnimočnú príležitosť

Nielen v jeseni by sme mali naše telo zásobiť lokálnym ovocím a zeleninou, ktoré nám dodajú potrebné množstvo vitamínov. Prinášame vám preto vynikajúci recept na Slivkové ragú s mandľovou penou a čokoládou, ktoré si s našou pomocou ľahko pripravíte aj doma.

Slivkové ragú s mandľovou penou a čokoládou
Slivkové ragú s mandľovou penou a čokoládou
Zdroj: TV Paprika

Budeme potrebovať:
1 plátok želatíny
25 g vajíčok (celé)
25 g žĺtkov
25 g kryštálový cukor
40 g nesladenej mandľovej pasty
150 g smotana
14 ks sliviek alebo ringlôt
60 ml jablková šťava
60 ml slivková šťava
2 polievkové lyžice cukor
1 limetka
1 vanilkový lusk
20 g mandlí
10 g thai bazalka
20 g bielej čokolády

Želatínu namočíme do studenej vody. Vajíčka, žĺtky, čokoládu a cukor vymiešame na krém nad parou. Krém okamžite schladíme na ľade a pridáme želatínu. Do zmesi vmiešame mandľovú pastu a vyšľahanú smotanu (nie príliš hustú). Medzitým očistíme a nakrájame slivky. Zmiešame šťavy a pridáme vanilku. Pridáme očistené slivky a povaríme pokiaľ slivky nie sú mäkké. Podávame s mandľovým krémom a praženými mandľami s thajskou bazalkou.

Slivkové ragú s mandľovou penou a čokoládou
Slivkové ragú s mandľovou penou a čokoládou
Zdroj: TV Paprika

Sledujete kuchárske šou kvôli inšpirácii alebo sa radi pozeráte, keď varí niekto iný? Niekedy chcete skrátka ohúriť vašich najbližších novým receptom. Ešte lepšie, ak vám tieto recepty predstaví samotný šéfkuchár Gabo Kocák. Pridajte sa k nemu od 1. októbra na TV Paprika pri sledovaní novej kuchárskej šou Celý svet na panvici.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: TV Paprika