PAPRIKY PLNENÉ MLETÝM MÄSOM
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 8 zelených paprík
- 160 g ryže
- 350 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
- 1 vajce
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
NA OMÁČKU:
- 800 g čerstvých paradajok
- 1 malú cibuľu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžicu rumu
- kúsok celej škorice
- 1 bobkový list
- cukor (podľa chuti)
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Papriky umyte a odstráňte z nich stopky aj semienka. Ryžu uvarte do polomäkka. Nechajte vychladnúť. K mletému mäsu pridajte vajce, ryžu, soľ, korenie a dobre premiešajte. Zmesou naplňte papriky.
- Paradajky nakrájajte. V hrnci rozohrejte olej, opražte na ňom najemno nastrúhanú cibuľu. Zalejte vývarom, pridajte paradajky, rum, škoricu, bobkový list, soľ a korenie. Omáčku uvarte do zhustnutia a potom ju prepasírujte.
- Do omáčky vložte naplnené papriky a pomaly varte domäkka. Omáčku ochutnajte a podľa potreby pridajte cukor, soľ a korenie. Podávajte s knedľou alebo uvarenými zemiakmi.
Viac tradičných receptov je na ďalšej strane >>>