objednať časopis
všetky kategórie

Roštenky, guláše, rezne, paprikáš. Môžete ich variť tisíckrát a vždy budú mať úspech. Tu sú osvedčené recepty na jedlá, ktoré nikdy nesklamú.

PAPRIKY PLNENÉ MLETÝM MÄSOM

Papriky plnené mletým mäsom
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 zelených paprík
  • 160 g ryže
  • 350 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
  • 1 vajce
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

NA OMÁČKU:

  • 800 g čerstvých paradajok
  • 1 malú cibuľu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžicu rumu
  • kúsok celej škorice
  • 1 bobkový list
  • cukor (podľa chuti)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
Plnená paprika so syrom
Čítajte viac
LAHODNÁ PAPRIKA: To najlepšie, čo z nej môžete pripraviť!

POSTUP:

  1. Papriky umyte a odstráňte z nich stopky aj semienka. Ryžu uvarte do polomäkka. Nechajte vychladnúť. K mletému mäsu pridajte vajce, ryžu, soľ, korenie a dobre premiešajte. Zmesou naplňte papriky. 
  2. Paradajky nakrájajte. V hrnci rozohrejte olej, opražte na ňom najemno nastrúhanú cibuľu. Zalejte vývarom, pridajte paradajky, rum, škoricu, bobkový list, soľ a korenie. Omáčku uvarte do zhustnutia a potom ju prepasírujte. 
  3. Do omáčky vložte naplnené papriky a pomaly varte domäkka. Omáčku ochutnajte a podľa potreby pridajte cukor, soľ a korenie. Podávajte s knedľou alebo uvarenými zemiakmi.

Viac tradičných receptov je na ďalšej strane >>>