Reklama

Tip na NEDEĽNÝ KOLÁČIK: Krásny JABLKOVÝ ZÁVIN máte hotový za chvíľku!

Jablkový závin.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Závin z lístkového cesta podľa našej cukrárky Veroniky Kollárovej budete mať bleskovo. Ak chcete, môžete sa s ním trošku pohrať a vytvoriť krásne mriežkovanie. Deti budú nadšené!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poďte s nami piecť neobyčajné JABLKOVÉ DEZERTY: Tieto sú božské!

    Zdroj: Laura Witteková

    Zapriahnite do práce aj deti a koláč budete mať hotový raz-dva!

    Jablkový závin

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lístkové cesto
    • 3-4 kyslejšie jablká
    • pol lyžičky mletej škorice
    • štvrť lyžičky mletej vanilky
    • 3 lyžice krupicového cukru
    • 1 vajíčko na potretie

    POSTUP:

    Zdroj: Laura Witteková

    Ak máte radi hrozienka, pridajte ich k jabĺčkam a váš závin bude dokonalý.

    Jablká očistite, nakrájajte na tenšie plátky a zmiešajte so škoricou, s vanilkou a dvoma lyžicami cukru.

    Zdroj: Laura Witteková

    Bočné tretiny pomocou radielka alebo nožíka rozkrájajte na prúžky, hrubé približne 1 cm.

    Lístkové cesto rozvaľkajte alebo použite už rozvaľkané. Nožom na ňom pozdĺžne naznačte tri tretiny a do strednej poukladajte jabĺčka. Bočné tretiny pomocou radielka alebo nožíka rozkrájajte na prúžky, hrubé približne 1 cm. Potom ich striedavo ukladajte jeden cez druhý, aby vytvorili pekný vrkoč.

    Zdroj: Laura Witteková

    Prúžky striedavo ukladajte jeden cez druhý, aby vytvorili pekný vrkoč.

    Závin potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte zvyšným cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 20-25 minút, aby vrch závinu získal krásne zlatistú farbu. Nechajte vychladnúť a môžete podávať napríklad aj so šľahačkou. Dobrú chuť!

    Zdroj: Laura Witteková

    Jablkový závin

    Vyskúšajte viac jablkových receptov z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.