JABLKOVÝ CRUMBLE SO ŠKORICOVOU POSÝPKOU
2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Najjednoduchší jablkový dezert, aký môžete pripraviť!
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 6 jabĺk
- 1 lyžičku škrobu
- 50 g krupice
- 50 g ovsených vločiek
- 50 g cukru
- 1 lyžica škorice
- malá hrsť posekaných mandlí
- 60 g masla
POSTUP:
- Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a dajte na pár minút povariť, aby pustili šťavu. Zahustite škrobom rozmiešaným v studenej vode. Rozdeľte ovocie do zapekacích misiek.
- Z krupice, ovsených vločiek, cukru, škorice, mandlí a masla vypracujte mrveničku a rozdeľte ju na jablká. Zapečte do chrumkava pri teplote 180°C približne 20 minút.
- Crumble chutí výborne aj samostatne, ale ak ho chcete vyšperkovať, pridajte na každú porciu kopček zmrzliny.