objednať časopis
všetky kategórie

Kombinácia horúceho ovocia, chrumkavej posýpky a ľadovej zmrzliny... Tiež vám už tečú slinky?

JABLKOVÝ CRUMBLE SO ŠKORICOVOU POSÝPKOU

2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Najjednoduchší jablkový dezert, aký môžete pripraviť!
Najjednoduchší jablkový dezert, aký môžete pripraviť!
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 6 jabĺk
  • 1 lyžičku škrobu
  • 50 g krupice
  • 50 g ovsených vločiek
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica škorice
  • malá hrsť posekaných mandlí
  • 60 g masla

POSTUP:

  1. Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a dajte na pár minút povariť, aby pustili šťavu. Zahustite škrobom rozmiešaným v studenej vode. Rozdeľte ovocie do zapekacích misiek.
  2. Z krupice, ovsených vločiek, cukru, škorice, mandlí a masla vypracujte mrveničku a rozdeľte ju na jablká. Zapečte do chrumkava pri teplote 180°C približne 20 minút.
  3. Crumble chutí výborne aj samostatne, ale ak ho chcete vyšperkovať, pridajte na každú porciu kopček zmrzliny.

Ďalšie jablkové kúsky nájdete v našej galérii >>>