Reklama

Potrebujete minúť FIGY? Uvarte JABLKOVO-FIGOVÉ ČATNÍ

Jablkovo - figové čatní.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Figy rýchlo podliehajú skaze, tak ich zachráňte čo najviac v jablkovo-figovom čatní, ktoré vám predĺži užívanie si figovej sezóny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    JABLKOVO-FIGOVÉ ČATNÍ

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Jablkovo - figové čatní.

    3X 200 ML, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30-45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžica olivového oleja
    • 350 g červenej cibule
    • 500 g červených jabĺk
    • 550 g čerstvých fíg
    • 350 g cukru muscovado
    • pol lyžičky mletého muškátového orieška
    • 1 lyžička mletej škorice
    • pol lyžičky sušeného zázvoru
    • 3 ks mletých klinčekov
    • pol lyžičky mletého koriandra";i:10;s:33:"150 ml červeného vínného octu";i:11;s:23:"250 g balzamového octu

    POSTUP:

    1. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej. Vsypte na drobno nakrájanú cibuľu a na slabšom plameni nechajte skaramelizovať. K cibuli pridajte na menšie kúsky nakrájané jablká a figy, cukor a dobre premiešajte, aby sa cukor rozpustil.
    2. Pridajte všetky koreniny, vínny aj balzamový ocot. Priveďte do varu, stiahnite teplotu a nechajte jemne vrieť približne 30-45 minút. Občas premiešajte.
    3. Po 30 minútach pomocou veľkej lyžice alebo vidličky roztlačte príliš veľké kúsky ovocia, aby sa dobre uvarili. Zmes varte, až kým nezíska hustejšiu konzistenciu podobnú džemu.
    4. Voňavým čatní naplňte čisté poháriky, dobre uzatvorte a nechajte vychladnúť. Podávajte so syrom parmezánového typu alebo opečenou bagetou nakrájanou na tenko.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.