objednať časopis
všetky kategórie

Dokonalý recept, ktorý vám zaberie iba pár minút a zmizne zo stola bleskovou rýchlosťou!

HRNČEKOVÁ JABLKOVÁ BÁBOVKA

10 - 15 PORCII, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 - 40 MINÚT

Hrnčeková jablková bábovka vás zachráni vždy!
Hrnčeková jablková bábovka vás zachráni vždy!
Zdroj: shutterstock

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička škorice
  • 1 hrnček mlieka
  • 3/4 hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček nahrubo nastrúhaných jabĺk
  • maslo na vymastenie formy
  • múka na vysypanie

POSTUP:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor a škoricu. Do inej nádoby nalejte mlieko, pridajte rozpustené maslo a vajcia.
  2. Tekuté suroviny nalejte do sypkých a poriadne zmiešajte. Na záver pridajte nastrúhané jablká. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou. Cesto nalejte do formy a pečte pri teplote 180 °C približne 35 - 40 minút.

Dokonalé jablkové inšpirácie nájdete v našej galérii!