POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Polievka z pečených paradajok
Zdroj: shutterstock
Potrebujete:
- 1 kg paradajok
- 1 hlavičku cesnaku
- 1 väčšiu cibuľu
- soľ, korenie
- sušenú bazalku
- 0,5 litra zeleninového vývaru
- 50 ml oleja
POSTUP:
- Paradajky nakrájajte na štvrtiny, cibuľu na osminy. Cesnak rozoberte, ale nechajte ho v šupke. Zeleninu poukladajte do pekáča, polejte olejom, osoľte, okoreňte a posypte bazalkou. Pečte pri teplote 190°C približne 30 až 35 minút, kým cesnak nezmäkne. Dávajte však pozor, pretože ľahko zhorí.
- Upečený cesnak vytlačte zo šupky do mixéra, pridajte zvyšnú zeleninu a vývar. Polievku rozmixujte dohladka, prelejte do hrnca a nechajte prevrieť. V prípade, že bude polievka príliš hustá, prilejte ešte vývar. Hotová polievka chutí výborne napríklad s grilovaným syrovým sendvičom.
Ďalšie skvelé paradajkové inšpirácie nájdete v galérii!
Vyskúšajte viac letných receptov z Dobrého jedla: