Lahodná polievka z PEČENÝCH PARADAJOK! Na stole ju máte do hodiny
23. 8. 2023, 9:22 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: shutterstock
Reklama
Sladučké paradajky a ešte sladší pečený cesnak v jednej polievke? To vám rozhodne zachutí!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Robo Hubač
Galéria k článku
49 fotografiíPrejsť do galérie
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Zdroj: shutterstock
Polievka z pečených paradajok
Potrebujete:
- 1 kg paradajok
- 1 hlavičku cesnaku
- 1 väčšiu cibuľu
- soľ, korenie
- sušenú bazalku
- 0,5 litra zeleninového vývaru
- 50 ml oleja
POSTUP:
- Paradajky nakrájajte na štvrtiny, cibuľu na osminy. Cesnak rozoberte, ale nechajte ho v šupke. Zeleninu poukladajte do pekáča, polejte olejom, osoľte, okoreňte a posypte bazalkou. Pečte pri teplote 190°C približne 30 až 35 minút, kým cesnak nezmäkne. Dávajte však pozor, pretože ľahko zhorí.
- Upečený cesnak vytlačte zo šupky do mixéra, pridajte zvyšnú zeleninu a vývar. Polievku rozmixujte dohladka, prelejte do hrnca a nechajte prevrieť. V prípade, že bude polievka príliš hustá, prilejte ešte vývar. Hotová polievka chutí výborne napríklad s grilovaným syrovým sendvičom.
Vyskúšajte viac letných receptov z Dobrého jedla: