Reklama

Lahodná polievka z PEČENÝCH PARADAJOK! Na stole ju máte do hodiny

Polievka z pečených paradajok

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sladučké paradajky a ešte sladší pečený cesnak v jednej polievke? To vám rozhodne zachutí!

POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Zdroj: shutterstock

Polievka z pečených paradajok

Potrebujete:

  • 1 kg paradajok
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 1 väčšiu cibuľu
  • soľ, korenie
  • sušenú bazalku
  • 0,5 litra zeleninového vývaru
  • 50 ml oleja

POSTUP:

  1. Paradajky nakrájajte na štvrtiny, cibuľu na osminy. Cesnak rozoberte, ale nechajte ho v šupke. Zeleninu poukladajte do pekáča, polejte olejom, osoľte, okoreňte a posypte bazalkou. Pečte pri teplote 190°C približne 30 až 35 minút, kým cesnak nezmäkne. Dávajte však pozor, pretože ľahko zhorí.
  2. Upečený cesnak vytlačte zo šupky do mixéra, pridajte zvyšnú zeleninu a vývar. Polievku rozmixujte dohladka, prelejte do hrnca a nechajte prevrieť. V prípade, že bude polievka príliš hustá, prilejte ešte vývar. Hotová polievka chutí výborne napríklad s grilovaným syrovým sendvičom.

Vyskúšajte viac letných receptov z Dobrého jedla:

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.