Reklama

Najlepšie letné jedlo! MÄSOVÉ GUĽKY V PARADAJKOVEJ OMÁČKE: Dostali sme na ne voňavý RECEPT

MÄSOVÉ GUĽKY V RAJČINOVEJ OMÁČKE S KORENINAMI

Zdroj: MÁRIA ŠIMKOVÁ,

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke patria k letu a prázdninám. Voňavý a chutný recept nám venovala obľúbená foodblogerka Mária Šimková.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?

    MÄSOVÉ GUĽKY V RAJČINOVEJ OMÁČKE S KORENINAMI

    Zdroj: MÁRIA ŠIMKOVÁ

    Nešetrite koreninami ani bylinkami, guľky i omáčka chutia vďaka nim stokrát lepšie, než ste zvyknutí.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na rajčinovú omáčku:

    • 1 liter riedkeho rajčinového pretlaku (alebo hustý pretlak zmiešaný s vodou)
    • 1 plechovka lúpaných rajčín
    • soľ, mleté čierne korenie
    • za hrsť bazalky
    • pol hrsti čerstvého oregana alebo jedna lyžica sušeného
    • pol lyžičky korenia garam masala
    • 1 lyžička cukru
    • 1 lyžica jablčného octu

    Na mäsové guľky:

    • 250 g uvarenej ryže s troškou kurkumy
    • 1 lyžička soli
    • 250 g ľubovoľného mletého mäsa
    • 1 lyžička červenej papriky
    • 1 lyžička čerstvo rozdrveného koriandra
    • trošku korenia karí
    • 2 lyžičky nasekaného majoránu

    POSTUP:

    1. Vopred uvarte ryžu so soľou a s troškou kurkumy. Potom pripravte omáčku.
    2. Do hrnca vylejte rajčinový pretlak, plechovku lúpaných rajčín (netreba ich krájať, rozpadnú sa v omáčke) a podľa potreby ho zrieďte vodou. Osoľte ho, pridajte trošku korenia, bazalku, oregano, garam masala a priveďte do varu. Pridajte trošku cukru a octu. Ochutnajte a dochuťte podľa gusta. Nechajte asi 5 minút prevariť.
    3. Pripravte guľky: Vychladnutú ryžu zmiešajte s mletým mäsom, so soľou, s koreninami a bylinkami. Vypracujte guľky, ktoré jemne vkladajte do rajčinovej omáčky. Nechajte variť asi 15 minút, aby boli guľky hotové. Podávajte napríklad s kúskom kváskového chleba.

    Vyskúšajte aj ďalšie letné recepty z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.