BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 45-50 MINÚT
Potrebujete:
- 170 g masla izbovej teploty
- 50 g trstinového cukru
- 3-4 broskyne
- 100 g krupicového cukru
- pol lyžičky nasekanej saturejky
- 1 vajce L
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 150 g hladkej múky
- 1 a štvrť lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 125 ml mlieka
- medovka na ozdobenie
BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
POSTUP:
- Jednu lyžicu masla roztopte a rozotrite ho po celej ploche formy s priemerom 22 cm. Formu vysypte kryštálovým trstinovým cukrom, zvyšok cukru rovnomerne vysypte na dno formy. Naň poukladajte nakrájané broskyne.
- V mise vyšľahajte zvyšné maslo s krupicovým cukrom na svetlú penu. Pridajte na drobno nesekanú saturejku, vajce, vanilkový extrakt a zapracujte. V druhej mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Suché suroviny pridajte k maslovej pene a premiešajte. Nakoniec pridajte mlieko a zamiešajte.
- Zmes vylejte na broskyne pripravené vo forme, rovnomerne rozotrite, vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 45-50 minút. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom opatrne preklopte na servírovací tanier. Podávajte ozdobené lístkami medovky.
Viac receptov na dezerty s bylinkami nájdete na ďalšej strane >>>