MAĎARSKÉ LEČO
MAĎARSKÉ
Zdroj: Laura Witteková
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 cibule
- 10 zelených paprík
- 160 g kvalitnej maďarskej klobásy
- 2 lyžičky mletej papriky
- 8 paradajok
- soľ, korenie podľa chuti
- 2 lyžice masti
- petržlenová vňať a chlieb na podávanie
POSTUP:
- Na panvicu dajte masť a nechajte ju zohriať. Pridajte cibule nakrájané na väčšie kúsky, osoľte a orestujte do sklovita.
- Papriky umyte, očistite a nakrájajte na kolieska. Spolu s klobásou nakrájanou na tenšie kolieska ju vsypte do panvice k cibuli a krátko opečte.
- Panvicu odstavte, pridajte mletú papriku, dobre premiešajte a pridajte paradajky nakrájané na väčšie kusy. Vráťte na sporák a duste na miernom ohni približne 10 minút. Ak je v panvici veľa šťavy z paradajok, jemne zvýšte plameň a nechajte ju zredukovať. Ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Lečo podávajte posypané petržlenovou vňaťou s mäkučkým maďarským chlebíkom.
Viac receptov na lečo nájdete na ďalšej strane >>>