objednať časopis
všetky kategórie

Vyskúšajte lečo trochu inak. Máme pre vás 5 fantastických receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať!

MAĎARSKÉ LEČO

MAĎARSKÉ
MAĎARSKÉ
Zdroj: Laura Witteková

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 cibule
  • 10 zelených paprík
  • 160 g kvalitnej maďarskej klobásy
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 8 paradajok
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masti
  • petržlenová vňať a chlieb na podávanie
Olivovo - rozmarínová focaccia.
Čítajte viac
Domáca FOCACCIA: RECEPT, ktorý vám prinesie vôňu Talianska

POSTUP:

  1. Na panvicu dajte masť a nechajte ju zohriať. Pridajte cibule nakrájané na väčšie kúsky, osoľte a orestujte do sklovita.
  2. Papriky umyte, očistite a nakrájajte na kolieska. Spolu s klobásou nakrájanou na tenšie kolieska ju vsypte do panvice k cibuli a krátko opečte.
  3. Panvicu odstavte, pridajte mletú papriku, dobre premiešajte a pridajte paradajky nakrájané na väčšie kusy. Vráťte na sporák a duste na miernom ohni približne 10 minút. Ak je v panvici veľa šťavy z paradajok, jemne zvýšte plameň a nechajte ju zredukovať. Ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Lečo podávajte posypané petržlenovou vňaťou s mäkučkým maďarským chlebíkom.

Viac receptov na lečo nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie