Reklama

ŽIVÁNSKA PEČIENKA: Naložte hrniec a dajte DO PAHREBY! Geniálny RECEPT na leto

Živánska pečienka

Zdroj: Dobré jedlo/Michal Smrčok

Reklama

Urobí sa celkom sama! Stačí, ak všetko naložíte do jedného hrnca a dáte piecť do pahreby. Chutné jedlo pre celú rodinu, či partiu tak zvládnete pripraviť bez veľkej námahy a kým bude živánska hotová, môžete sa baviť.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Špízy na gril: Zelenina, syr i chlebík na paličke!

    ŽIVÁNSKA PEČIENKA

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Živánska pečienka

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 100 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 plátkov bravčovej krkovičky (1,5 kg)
    • plnotučná horčica
    • 6 cibúľ (olúpaných)
    • 5 väčších zemiakov (olúpaných)
    • 6 strúčikov cesnaku
    • 400 g oravskej slaniny v plátkoch
    • soľ, mleté čierne korenie
    • uhorky, čalamáda, kapusta, baranie rohy ako príloha

    POSTUP:

    1. Väčší liatinový hrniec vysteľte zvnútra hrubším alobalom. Umyté a osušené mäso naklepte, potrite horčicou a posypte soľou a korením. Olúpané cibule a zemiaky nakrájajte na kolieska a cesnak na tenké plátky.
    2. Na dno hrnca rozložte tretinu plátkov slaniny, dva kusy mäsa, tretinu cesnaku, cibule a zemiakov. Takto vytvorte ešte dve vrstvy. Zakryte pokrievkou a zabaľte hornú časť hrnca do alobalu.
    3. V pahrebe vytvorte priehlbinu tak, aby do nej vošiel takmer celý hrniec. Zahrňte pahrebou a nechajte piecť 1 hodinu 20 minút. Po upečení opatrne vyberte, nechajte približne 15 minúť postáť a podávajte s uhorkami, čalamádou, kapustou alebo baraními rohmi

    Máme pre vás aj ďalšie recepty: