objednať časopis
všetky kategórie

Urobí sa celkom sama! Stačí, ak všetko naložíte do jedného hrnca a dáte piecť do pahreby. Chutné jedlo pre celú rodinu, či partiu tak zvládnete pripraviť bez veľkej námahy a kým bude živánska hotová, môžete sa baviť.

ŽIVÁNSKA PEČIENKA

Živánska pečienka
Živánska pečienka
Zdroj: archív Dobré jedlo

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 100 MINÚT

Potrebujete:

  • 6 plátkov bravčovej krkovičky (1,5 kg)
  • plnotučná horčica
  • 6 cibúľ (olúpaných)
  • 5 väčších zemiakov (olúpaných)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 400 g oravskej slaniny v plátkoch
  • soľ, mleté čierne korenie
  • uhorky, čalamáda, kapusta, baranie rohy ako príloha
Cuketa plnená quinoou, paprikou a bylinkami.
Čítajte viac
Vďačný letný RECEPT Z CUKETY: Zapekané CUKETOVÉ LODIČKY plnené quinoou a paprikou

POSTUP:

  1. Väčší liatinový hrniec vysteľte zvnútra hrubším alobalom. Umyté a osušené mäso naklepte, potrite horčicou a posypte soľou a korením. Olúpané cibule a zemiaky nakrájajte na kolieska a cesnak na tenké plátky.
  2. Na dno hrnca rozložte tretinu plátkov slaniny, dva kusy mäsa, tretinu cesnaku, cibule a zemiakov. Takto vytvorte ešte dve vrstvy. Zakryte pokrievkou a zabaľte hornú časť hrnca do alobalu.
  3. V pahrebe vytvorte priehlbinu tak, aby do nej vošiel takmer celý hrniec. Zahrňte pahrebou a nechajte piecť 1 hodinu 20 minút. Po upečení opatrne vyberte, nechajte približne 15 minúť postáť a podávajte s uhorkami, čalamádou, kapustou alebo baraními rohmi

Viac chutnej inšpirácie k posedeniu pri pahrebe je v našej galérii TU!

Máme pre vás aj ďalšie recepty:

Kategórie