objednať časopis
všetky kategórie

Rýchle recepty sú najlepšie recepty a tieto sú ideálne na leto! Vyskúšate skôr paradajkovú polievku, tarhoňu s paradajkami a klobáskou, grilovaný hermelín, či steak šalát?

Recepty nám venovala Petra Esterling z krásneho foodblogu Red Velvet Cooking

POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK

POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
Zdroj: PETRA ESTERLING

3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g paradajok
  • 1 červená paprika
  • 6 strúčikov cesnaku
  • pár lyžíc extra panenského olivového oleja
  • morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
  • čerstvý tymian a bazalka
  • 1 šalotka
  • 2 stopky zeleru
  • 2-3 lyžice bazalkového pesta
  • 1 liter vody (alebo vývaru)
  • cukor podľa chuti
  • 1 lyžica balzamového octu
  • parmezán a pečivo na podávanie

POSTUP:

  1. Paradajky a papriku nakrájajte nahrubo, cesnak očistite, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte čerstvé bylinky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 15-20 minút.
  2. Kým sa paradajky pečú, nakrájajte najemno šalotku a zeler. Pár minút pred dopečením paradajok dajte do hrnca šalotku, zeler a olivový olej. Na miernom ohni nechajte zmäknúť, pridajte soľ a korenie.
  3. Do hrnca preložte celý obsah plechu, premiešajte a pridajte pesto. Zalejte vodou alebo vývarom a pár minút povarte. Odstavte a rozmixujte ponorným mixérom. Ak chcete, môžete polievku aj prepasírovať.
  4. Dochuťte trochou balzamového octu, cukru, soľou a korením. Podávajte s parmezánom, chrumkavými hriankami a čerstvo pomletým čiernym korením.

Viac rýchlych letných receptov je na ďalšej strane >>>