Reklama

Pripravte si skvelé grilované CUKETOVÉ ROLKY s našľahanou FETOU

Cuketové rolky so šľahanou fetou.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Máte pocit, že už ste vyskúšali z cukety pripraviť úplne všetko? Tento recept rozvibruje všetky vaše chuťové poháriky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Idete na PIKNIK? Zabaľte si chutné jedlo do košíka

    CUKETOVÉ ROLKY S NAŠĽAHANOU FETOU

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 5 MINÚT

    Zdroj: shutterstock

    Cuketové rolky so šľahanou fetou budú chutiť aj mäsožravcom!

    Potrebujete:

    • 3 menšie cukety
    • 150g fety
    • 50g bieleho jogurtu
    • 5 lyžíc oleja
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1 vetvička tymiánu

    POSTUP:

    1. Z cukety odrežte konce a nakrájajte ju pozdĺžne na asi 0,5 cm hrubé plátky. V miske zmiešajte na marinádu olej, soľ, korenie, roztlačený cesnak a lístky tymianu. Plátky cukety nechajte marinovať v oleji aspoň 15 minút.
    2. Zatiaľ si pripravte našľahanú fetu: do mixéra nadrobte fetu, pridávajte po lyžiciach jogurt a šľahajte na vysokých otáčkach. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
    3. Plátky cukety ugrilujte, každej strane stačia 2 minúty, aby cuketa zostala chrumkavá. Nechajte ju chvíľu vychladnúť, potrite lyžičkou našľahanej fety a zrolujte. Rolku môžete spevniť špáradlom. Podávajte ku grilovanému mäsu ako chutnú prílohu alebo samostatne ako ľahké letné občerstvenie.

    Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.