objednať časopis
všetky kategórie

Občas sa stane, že hneď ako sa vrátime domov z návštevy, pripravíme svojim hladošom dobrotu, do ktorej sme sa u hostiteľov zaľúbili. Veronikin hrnčekový koláč patrí presne do tejto kategórie. Určite si ho upečte!

Foodblogerka roku 2017 a autorka dvoch úspešných kuchárskych kníh Veronika Čopíková miluje chutné domáce jedlo z kvalitných surovín, ktoré máme bežne poruke.

Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková, na foto vpravo), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková, na foto vpravo), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Zdroj: MATEJ KALINA

Na jej blogu Lenivá kuchárka nájdete bleskové recepty, mnohé sú oprášené po mamine či babičke zo Sniny, odkiaľ pochádza, aj také, v ktorých nie je lepok ani laktóza. Určite si vyberiete! Práve preto ju na spoluprácu pravidelne oslovuje známy obchodný reťazec a tiež značka kuchynských spotrebičov.

A tento jej HRNČEKOVÝ KOLÁČ nemá chybu... je prevoňaný olivovým olejom a práve dozretým ovocím. Pustite sa doň!

Hrnčekový koláč s drobným ovocím

Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Zdroj: MATEJ KALINA

ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

(1 hrnček = 250 ml)

Domáce rezance s orieškami, čokoládou a jablkami
Čítajte viac
Domáce REZANCE pre prázdninujúce deti: Urobte ich podľa vychyteného kuchára!

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • pol hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej vanilky (1 vanilkový cukor)
  • 2 lyžice mandľového likéru (nemusí byť)
  • pol hrnčeka olivového oleja
  • dve tretiny hrnčeka jemne mletej špaldovej celozrnnej múky (pohánkovej v prípade bezlepkovej verzie)
  • pol hrnčeka strúhaného kokosu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 300 g drobného ovocia (čučoriedok, ríbezlí, černíc)
  • plátky mandlí na posypanie

Postup na tento parádny koláč je na ďalšej strane >>>

Kategórie