Foodblogerka roku 2017 a autorka dvoch úspešných kuchárskych kníh Veronika Čopíková miluje chutné domáce jedlo z kvalitných surovín, ktoré máme bežne poruke.
Na jej blogu Lenivá kuchárka nájdete bleskové recepty, mnohé sú oprášené po mamine či babičke zo Sniny, odkiaľ pochádza, aj také, v ktorých nie je lepok ani laktóza. Určite si vyberiete! Práve preto ju na spoluprácu pravidelne oslovuje známy obchodný reťazec a tiež značka kuchynských spotrebičov.
A tento jej HRNČEKOVÝ KOLÁČ nemá chybu... je prevoňaný olivovým olejom a práve dozretým ovocím. Pustite sa doň!
Hrnčekový koláč s drobným ovocím
ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
(1 hrnček = 250 ml)
Potrebujete:
- 4 vajcia
- štipka soli
- pol hrnčeka trstinového cukru
- 1 lyžička mletej vanilky (1 vanilkový cukor)
- 2 lyžice mandľového likéru (nemusí byť)
- pol hrnčeka olivového oleja
- dve tretiny hrnčeka jemne mletej špaldovej celozrnnej múky (pohánkovej v prípade bezlepkovej verzie)
- pol hrnčeka strúhaného kokosu
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 300 g drobného ovocia (čučoriedok, ríbezlí, černíc)
- plátky mandlí na posypanie