Reklama

Polievka, limo alebo zaváračky: SVIEŽE chute ŠALÁTOVÝCH uhoriek

Studená uhorková polievka osvieži v horúcich letných dňoch.

Zdroj: Gurmet

Reklama

Začali uhorkové časy a žiadna nuda nehrozí! Naopak, zelené osvieženie vás nakopne aj počas tých najhorúcejších dní.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné VEČERE od šikovnej fotografky a blogerky TONKY

    SENDVIČ S KURACÍM MÄSOM A UHORKOVÝM PICKLES

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT,
    MARINOVANIE 1 HODINA

    Potrebujete:

    • 2kusy kuracích pŕs
    • 200 g fety
    • čerstvý kôpor
    • 50 ml smotany na šľahanie
    • 8 krajcov slnečnicového chleba
    • 200 ml uhorkového pickles
    • klíčky hrášku na podávanie (nemusí byť)
    • soľ, korenie

    Na marinádu:

    • 80 ml olivového oleja
    • mleté čili
    • 1 citrón 

    POSTUP

    1. Urobte marinádu: V miske zmiešajte olej s čili, so šťavou aj nastrúhanou kôrou z citróna.
    2. Kuracie prsia umyte, očistite, osoľte, okoreňte a naložte do pripraveného oleja. Nechajte aspoň hodinu marinovať.
    3. Mäso aj s marinádou preložte do pekáča, podlejte trochou vody a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35 minút.
    4. Fetu rozdrobte do misky, pridajte nasekaný kôpor, prilejte smotanu a vidličkou rozotrite. Zmesou potrite krajce chleba, na ňu naložte z pickles, pridajte vychladené mäso nakrájané na plátky, ozdobte klíčkami a prikryte vrchnými krajcami. Ihneď podávajte. 

    RÝCHLE UHORKOVÉ PICKES

    1 POHÁR 500 ML, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 šalátovú uhorkau
    • 200 ml bieleho vínneho octu
    • 80 g trstinového cukru
    • 2 lyžice limetovej šťavy
    • 2 lyžice soli
    • 1 čili paprička
    • čerstvý kôpor

    POSTUP

    1. Ocot, cukor, limetovú šťavu a soľ priveďte do varu. Varte asi 5 minút a odstavte.
    2. Uhorku a čili nakrájajte na tenké kolieska, kôpor nasekajte. Vsypte do zaváracieho pohára, zalejte vychladnutou zálievkou a odložte aspoň na 45 minút do chladničky. Takto vydrží aj 2 týždne. 
    ×
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Vyskúšajte chutný kukuricový šalát podľa Blue Grandma

      STUDENÁ UHORKOVÁ POLIEVKA

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT

      Potrebujete:

      • 4 šalátové uhorky (plus na podávanie)
      • 1 avokádo
      • 2 jarné cibuľky
      • pol strúčika cesnaku
      • za hrsť bazalky
      • šťavu z 1 citróna
      • vodu
      • soľ, korenie
      • obľúbené klíčky na podávanie

      POSTUP

      1. Uhorky ošúpte, nakrájajte a dajte do nádoby na mixovanie. Pridajte nakrájané avokádo, nasekanú cibuľku, cesnak, bazalku a citrónovú šťavu. Prilejte trocha vody a rozmixujte dohladka.
      2. Polievku dochuťte soľou, korením a dajte na 2 hodiny do chladničky. Podávajte ju ozdobenú klíčkami a plátkami uhorky.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Svieže RECEPTY Z UHORIEK: Skúšali ste ich už takto?

        UHORKOVÁ LIMONÁDA

        1,5 L, PRÍPRAVA 20 MINÚT

        Potrebujete:

        • 2 šalátové uhorky (plus na ozdobu)
        • šťavu zo 4 limiet (plus plátky limety na ozdobu)
        • 100 g trstinového cukru
        • za 2 hrste mäty
        • 1 lyžicu nastrúhaného zázvoru
        • perlivú vodu
        • ľad

        POSTUP

        1. Uhorky, limetovú šťavu, cukor, mätu aj zázvor rozmixujte dohladka a prepasírujte cez husté sito. Podľa chuti dolaďte limetovou šťavou alebo cukrom.
        2. Uhorkový základ vlejte do džbána a zalejte perlivou vodou. Limonádu podávajte s ľadom a ozdobenú plátkami uhorky aj limety.

        V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: