KURACIE KOCKY S MARHUĽOVO-HORČICOVOU OMÁČKOU
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
6 PORCIÍ, príprava 10 minút, pečenie 20 minút
Potrebujete:
- 3 kuracie prsia
- 2 vajcia
- strúhanku
- 40 g parmezánu
- pol lyžičky kajenského korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- hladkú múku
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Na omáčku:
- 220 g marhuľového džemu
- 1-2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžičku tymianu
- stonkový zeler
POSTUP
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na dvojcentimetrové kocky.
- V mise zmiešajte múku so soľou a s mletým čiernym korením. Do ďalšej misky rozklepnite vajcia rozšľahané s 2 lyžicami vody. V tretej miske zmiešajte preosiatu strúhanku s nastrúhaným parmezánom a kajenským korením. Strúhanku pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja.
- Rúru vyhrejte na 175 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a potrite olejom.
- Kuracie kúsky obaľte postupne v okorenenej múke, rozšľahaných vajciach a ochutenej strúhanke. Dajte ich na pripravený plech. Vo vyhriatej rúre pečte 18 až 20 minút dozlatista.
- V miske vymiešajte marhuľový džem s horčicou a tymianom. Kuracie kocky podávajte s ochuteným marhuľovým džemom a kúskami stonkového zeleru.
Robievate "bundáškenyer"? Naplňte ho syrom a namiešajte aj dresing. Recept je TU >>>