objednať časopis
všetky kategórie

Neodflinkajte večere a nerobte len obložený chlieb. Rodinku poteší, ak im niečo uvaríte. Stačiť bude pol hodinka a je to vybavené.

KURACIE KOCKY S MARHUĽOVO-HORČICOVOU OMÁČKOU

Kuracie kocky s marhuľovou omáčkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

6 PORCIÍ, príprava 10 minút, pečenie 20 minút

Potrebujete:

  • 3 kuracie prsia
  • 2 vajcia
  • strúhanku
  • 40 g parmezánu
  • pol lyžičky kajenského korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hladkú múku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej 

Na omáčku:

  • 220 g marhuľového džemu
  • 1-2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžičku tymianu
  • stonkový zeler
Bohaté raňajky - grlilovaná zelenina a placky.
Čítajte viac
Zabudnite na rožok so šunkou či ovsené vločky: Toto sú bomba RAŇAJKY

POSTUP

  1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na dvojcentimetrové kocky.
  2. V mise zmiešajte múku so soľou a s mletým čiernym korením. Do ďalšej misky rozklepnite vajcia rozšľahané s 2 lyžicami vody. V tretej miske zmiešajte preosiatu strúhanku s nastrúhaným parmezánom a kajenským korením. Strúhanku pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja.
  3. Rúru vyhrejte na 175 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a potrite olejom.
  4. Kuracie kúsky obaľte postupne v okorenenej múke, rozšľahaných vajciach a ochutenej strúhanke. Dajte ich na pripravený plech. Vo vyhriatej rúre pečte 18 až 20 minút dozlatista.
  5. V miske vymiešajte marhuľový džem s horčicou a tymianom. Kuracie kocky podávajte s ochuteným marhuľovým džemom a kúskami stonkového zeleru.      

Robievate "bundáškenyer"? Naplňte ho syrom a namiešajte aj dresing. Recept je TU >>>

Kategórie