objednať časopis
všetky kategórie

Niekedy jednoducho neodoláte a musíte si ich priviezť domov. My v Dobrom jedle nie sme iné. Ako nadšené zberateľky dovolenkových receptov z hociktorého kúta sveta vám ponúkame na ochutnanie naše najobľúbenejšie.

RAVIOLY S GORGONZOLOU A VLAŠSKÝMI ORECHMI

Ravioly s orechovou plnkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g hladkej múky typu 00
  • 1 lyžička soli
  • 4 celé vajcia

Na plnku:

  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g gorgonzoly
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 vajce na potieranie cesta
  • maslo na poliatie
  • bylinky a šalát na podávanie
Máte doma uhorky? Ugrilujte ich!
Čítajte viac
UHORKY SÚ TU! Pozrite, akú jednoduchú DOBROTU z nich pripravíte podľa známeho šéfkuchára

POSTUP

  1. Premiešajte múku so soľou a postupne do nej vmiešajte všetky vajcia. Vypracujte pevné a tuhšie cesto. V prípade, ak sa cesto rozpadá alebo je veľmi suché, navlhčite si ruky a pokračujte v jeho miesení. Podľa potreby opakujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
  2. Vlašské orechy nahrubo nasekajte a premiešajte ich s gorgonzolou a so smotanou, až kým nebudete mať krémovú plnku.
  3. Cesto vyvaľkajte – najlepšie pomocou strojčeka na cestoviny. Prejdite ho dvakrát cez druhé najtenšie nastavenie a rozložte naň plnku po lyžičkách vo vzdialenosti asi 5 cm od seba. Priestor medzi kôpkami plnky potrite vodou alebo rozmiešaným vajcom. Plát cesta s plnkami prikryte ďalším plátom cesta a pritlačte ich k sebe (zatláčajte od plnky smerom von pre vzduchové bubliny).
  4. Radielkom vykrojte štvorcové ravioly a postup opakujte s ďalším cestom (to medzitým udržujte prikryté utierkou, aby nevyschlo). Cestoviny varte asi 4 minúty v osolenej, mierne vriacej vode. 5. Ravioly podávajte preliate roztopeným maslom, posypané ďalšími orieškami a gorgonzolou, prípadne aj bylinkami alebo s listovým šalátom.

Pražma z grilu z Chorvátska. Recept je TU >>>

Kategórie