RAVIOLY S GORGONZOLOU A VLAŠSKÝMI ORECHMI
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g hladkej múky typu 00
- 1 lyžička soli
- 4 celé vajcia
Na plnku:
- 200 g vlašských orechov
- 100 g gorgonzoly
- 200 g smotany na šľahanie
- 1 vajce na potieranie cesta
- maslo na poliatie
- bylinky a šalát na podávanie
POSTUP
- Premiešajte múku so soľou a postupne do nej vmiešajte všetky vajcia. Vypracujte pevné a tuhšie cesto. V prípade, ak sa cesto rozpadá alebo je veľmi suché, navlhčite si ruky a pokračujte v jeho miesení. Podľa potreby opakujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
- Vlašské orechy nahrubo nasekajte a premiešajte ich s gorgonzolou a so smotanou, až kým nebudete mať krémovú plnku.
- Cesto vyvaľkajte – najlepšie pomocou strojčeka na cestoviny. Prejdite ho dvakrát cez druhé najtenšie nastavenie a rozložte naň plnku po lyžičkách vo vzdialenosti asi 5 cm od seba. Priestor medzi kôpkami plnky potrite vodou alebo rozmiešaným vajcom. Plát cesta s plnkami prikryte ďalším plátom cesta a pritlačte ich k sebe (zatláčajte od plnky smerom von pre vzduchové bubliny).
- Radielkom vykrojte štvorcové ravioly a postup opakujte s ďalším cestom (to medzitým udržujte prikryté utierkou, aby nevyschlo). Cestoviny varte asi 4 minúty v osolenej, mierne vriacej vode. 5. Ravioly podávajte preliate roztopeným maslom, posypané ďalšími orieškami a gorgonzolou, prípadne aj bylinkami alebo s listovým šalátom.
Pražma z grilu z Chorvátska. Recept je TU >>>