objednať časopis
všetky kategórie

Vychutnajte si letnú zeleninu do sýtosti! Na týchto rýchlych receptoch si môžete pochutiť už o pol hodinu.

ŠAMPIŇÓNY S CITRÓNOVÝM TYMIANOM

Šampiňóny s citrónovým tymianom.
Šampiňóny s citrónovým tymianom.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 20 MINÚT

Potrebujete:

Na cesnakové maslo:

  • 50 g roztopeného masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica citrónového tymianu

Na šampiňóny:

  • 5-6 veľkých šampiňónov portobello
  • 5-6 mozzarellových guľôčok
  • 5-6 cherry paradajok
  • čerstvá bazalka a citrónový tymian
  • olivový olej

POSTUP:

  1. V miske zmiešajte suroviny na cesnakové maslo a potrite ním šampiňóny. Tie poukladajte na plech potretý olivovým olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
  2. Šampiňóny naplňte kúskami mozzarelly, paradajok, osoľte, okoreňte a posypte tymianom.
  3. Vložte do rúry rozohriatej na 200 °C a pečte približne 8-10 minút do zlatista.
  4. Upečené šampiňóny podávajte s bazalkou, pokvapkané olivovým olejom, prípadne s chlebom alebo bagetou.

Viac rýchlych letných receptov so zeleninou nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie