ŠAMPIŇÓNY S CITRÓNOVÝM TYMIANOM
Šampiňóny s citrónovým tymianom.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 20 MINÚT
Potrebujete:
Na cesnakové maslo:
- 50 g roztopeného masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica citrónového tymianu
Na šampiňóny:
- 5-6 veľkých šampiňónov portobello
- 5-6 mozzarellových guľôčok
- 5-6 cherry paradajok
- čerstvá bazalka a citrónový tymian
- olivový olej
POSTUP:
- V miske zmiešajte suroviny na cesnakové maslo a potrite ním šampiňóny. Tie poukladajte na plech potretý olivovým olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
- Šampiňóny naplňte kúskami mozzarelly, paradajok, osoľte, okoreňte a posypte tymianom.
- Vložte do rúry rozohriatej na 200 °C a pečte približne 8-10 minút do zlatista.
- Upečené šampiňóny podávajte s bazalkou, pokvapkané olivovým olejom, prípadne s chlebom alebo bagetou.
Viac rýchlych letných receptov so zeleninou nájdete na ďalšej strane >>>