Reklama

Ríbezľový CHEESECAKE: Recept na LETNÝ DEZERT snov! Mňam...

Ríbezľový cheesecake

Zdroj: RECEPT VERONIKA WEIGERTOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, Gurmet

Reklama

Kyselkavé ríbezle v kombinácii so sladkou tvarohovou plnkou vytvárajú plnochutný gurmánsky zážitok. Poďte si tento skvelý letný cheesecake upiecť s nami!

TVAROHOVO-RÍBEZĽOVÝ CHEESECAKE

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 1 HODINA, CHLADENIE 3 HODINY

Potrebujete:

NA KORPUS:

  • 250 g tmavých sušienok
  • 50 g mandľových lupienkov
  • 120 g masla (+ na vymastenie formy)

NA PLNKU:

  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mandľových lupienkov
  • 150 g práškového cukru
  • šťava z pol citróna
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 150 g ríbezlí

NA MRVENIČKU:

  • 70 g polohrubej múky
  • 50 g masla
  • 50 krupicového cukru

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Tortovú formu vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Sušienky s mandľami rozmixujte a zalejte rozpusteným maslom. Premiešajte a hmotu utlačte na dno formy. Pečte 12 minút.
  2. Zatiaľ pripravte plnku: Tvaroh vyšľahajte so smotanou, pridajte maslo, vajce, múku a práškový cukor. Zmes dochuťte citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom.
  3. Rúru nastavte na 150 °C. Plnku vylejte na predpečený korpus, uhlaďte a posypte časťou ríbezlí. Pečte asi 45 minút.
  4. Urobte mrveničku: Rukami zmiešajte všetky suroviny. Čerstvo dopečený cheesecake posypte zvyškom ríbezlí, mrveničkou a nechajte úplne vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Potom dajte cheesecake aspoň na 3 hodiny do chladničky.

Vyskúšajte viac receptov na letné dezerty z Dobrého jedla: