Ríbezľový CHEESECAKE: Recept na LETNÝ DEZERT snov! Mňam...
30. 7. 2023, 10:47 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: RECEPT VERONIKA WEIGERTOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, Gurmet
Reklama
Kyselkavé ríbezle v kombinácii so sladkou tvarohovou plnkou vytvárajú plnochutný gurmánsky zážitok. Poďte si tento skvelý letný cheesecake upiecť s nami!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
32 fotografiíPrejsť do galérie
TVAROHOVO-RÍBEZĽOVÝ CHEESECAKE
Zdroj: RECEPT VERONIKA WEIGERTOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, Gurmet
Ríbezľový cheesecake
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 1 HODINA, CHLADENIE 3 HODINY
Potrebujete:
NA KORPUS:
- 250 g tmavých sušienok
- 50 g mandľových lupienkov
- 120 g masla (+ na vymastenie formy)
NA PLNKU:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 250 ml kyslej smotany
- 50 g masla
- 1 vajce
- 2 lyžice mandľových lupienkov
- 150 g práškového cukru
- šťava z pol citróna
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 150 g ríbezlí
NA MRVENIČKU:
- 70 g polohrubej múky
- 50 g masla
- 50 krupicového cukru
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Tortovú formu vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Sušienky s mandľami rozmixujte a zalejte rozpusteným maslom. Premiešajte a hmotu utlačte na dno formy. Pečte 12 minút.
- Zatiaľ pripravte plnku: Tvaroh vyšľahajte so smotanou, pridajte maslo, vajce, múku a práškový cukor. Zmes dochuťte citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom.
- Rúru nastavte na 150 °C. Plnku vylejte na predpečený korpus, uhlaďte a posypte časťou ríbezlí. Pečte asi 45 minút.
- Urobte mrveničku: Rukami zmiešajte všetky suroviny. Čerstvo dopečený cheesecake posypte zvyškom ríbezlí, mrveničkou a nechajte úplne vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Potom dajte cheesecake aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Vyskúšajte viac receptov na letné dezerty z Dobrého jedla: