Odtrhnite a šup na gril! Tieto druhy ZELENINY sú ako stvorené na GRILOVANIE
17. 7. 2023, 21:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Tešíte sa vo vašej záhradke bohatej úrode zeleniny? Rozpáľte gril a presvedčte sa, že aj tieto obyčajné druhy zeleniny chutia fantasticky, keď ich ogrilujete.

Zdroj: Canva
1. Cuketa

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Cuketa je na grile vynikajúca. Jej jemná chuť a štruktúra sa po tepelnej úprave ešte zvýraznia. Je to zdravá voľba aj pre rýchle grilovanie. Ochutiť ju môžete akýmkoľvek korením a z výsledku budete nadšení, radí portál Záhradkár.

2. Paprika
Zdroj: Laura Witteková
PAPRIKY PLNENÉ RIZOTOM S CÍCEROM
Paprika je skvelou voľbou. Jej sladká chuť sa pri grilovaní ešte zvýrazní. Môžete použiť rôzne odrody a farebné varianty (zelenú, červenú, oranžovú či žltú), aby ste vytvorili dobre vyzerajúci a chutný tanier.

Zdroj: NMH
3. Paradajky
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Cuketa plnená quinoou, paprikou a bylinkami.
Cherry alebo kokteilové paradajky sú ideálne na grilovanie. Ich sladkosť sa pri grilovaní uvoľní, čo z nich robí skvelú prílohu alebo súčasť letných šalátov.

4. Cibuľa
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Cibuľa je na grile skutočným zázrakom. Teplota grilu zjemní jej silnú chuť a vytvorí príjemnú sladkosť, ktorá sa dokonale hodí k ostatným chutiam z grilu. Grilované cibuľové kolieska alebo celá cibuľa sú obľúbenou prílohou k mnohým grilovaným jedlám.

Zdroj: NMH
5. Mrkva
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Aj keď možno nie je prvou zeleninou, po ktorej by ste pri grilovaní siahli, mrkva je skutočne vynikajúca. Keď sa griluje, jej prirodzená sladkosť sa uvoľní a jej textúra sa stáva príjemne mäkkou. Mrkvy môžete grilovať celé alebo pokrájané na dlhé prúžky.
Vyskúšajte viac chutných nápadov na grilovačku z Dobrého jedla: